Home » Agenda » Cursus hoog sensitiviteit 2 de meridianen
Aanbieder Yin Yoga Sound Klank &yoga praktijk
Datum 14-10-2018 11:00 - 17:00
Locatie Yin Yoga Sound Klank &yoga praktijk
€ 95,-

Cursus Hoog-Sensitiviteit: (2) De meridianen

Diverse doelen kort samengevat:

Leren voelen: Hoe voel ik ? Hoe voel ik zelf aan?

Leren omgaan met hoog sensitiviteit

Onderscheiden: Welke energie is van mij en welke is van een ander?

Laten stromen: Leren op een veilige manier een energie behandeling te geven.

Je leert: Auraveld voelen, meridianen aanzetten & controleren of het stroomt en je leert de chakra’s te voelen en te behandelen/stimuleren.

 

Als je heel erg gevoelig bent, kan je soms het gevoel hebben dat je constant kopje ondergaat, je alles op pikt en letterlijk de wereld op je schouders draagt. Je precies voelt wat een ander nodig heeft en je je gedrag daarop aanpast. Je bent totaal contact met jezelf verloren. Jezelf het liefste “ verdoofd” dan dat je wilt voelen. Zo kon ik me voelen toen ik jonger was. Gelukkig kwamen de juiste personen in mijn leven om ermee aan de slag te gaan. 
Hoe mooi zou het zijn als je van je hoog gevoeligheid een kracht zou kunnen maken?

Uit eigen ervaring hebben Eelco ik samen een 3 daagse spirituele cursus ontwikkelt die je gaat helpen je auraveld te versterken, je leert hoe je vreemde energieën onderscheidt en gelijk afvoert en laat stromen? Je leert hoe energieën voelen en ontwikkelt daardoor je eigen gevoel, waardoor je in staat bent beter bij jezelf te blijven. 

 

Het doel van deze cursus is mensen leren voelen: wat is energie en hoe voelt dat? Ook leren we onze eigen gevoel te ontwikkelen.  Dit kun je het beste doen door te “oefenen” op elkaar. We kunnen tegenwoordig overal cursussen volgen waarin we leren hoe we anderen mensen kunnen behandelen. Wat vaak vergeten wordt is hoe voel je jezelf? Hoe voelt je eigen energie? En heb je genoeg energie om een ander te  “ behandelen “? Vaak hoor ik mensen zeggen: Ik wil zo graag anderen helpen? Maar hoe kun je anderen helpen als jezelf te weinig energie hebt? Waarom is dit van belang? Tijdens het behandelen van andere mensen gebeuren er meerdere dingen: Een energie behandeling jou energie, Degene die wordt behandeld, laat  zijn (negatieve) energie los. 

De persoon die jij hebt behandel voelt zich beter. Maar hoe voel jij je?  Vaak zitten deze “vreemde energieën” in jouw auraveld en zonder dat je er bewust van bent, ben jij ineens heel moe of wordt je ineens heel erg geïrriteerd. Of erger: je wordt er lichamelijk ziek van. Het dus van belang dat je eerst leert: Wie ben ik en hoe voel ik?  Daarom is deze cursus ook geschikt voor mensen die hoog sensitief zijn. Je leert hier voelen wat is van mij en wat is van een ander. Deel 1: Gaan we dieper in het versterken van je auraveld. Want immers, als je een ander wilt gaan behandelen zal je eerst kennis over jezelf moeten krijgen: Hoe voelt mijn energie in rust aan? En moet ik zelf nog wat “doen” om in mijn eigen rust  te komen? Zoals je ziet brengt behandelen een bepaalde verantwoordelijk naar jezelf en na de ander toe mee. Deel 2: Meridianen laten stromen en deel 3: chakra’s voelen en stimuleren.

Voor de aanvang van de cursus krijgt iedereen salie mee naar huis. Om thuis in een schone ruimte te oefenen. Je krijgt uitleg over de werking van salie. Je krijgt stencils uitgereikt om thuis verder mee te oefenen.

 

Voor wie is deze cursus bedoeld: Voor hoog sensitieve mensen die zichzelf verliezen in deze wereld. Niet meer weten welke energie van jezelf is en welke lichaamsvreemd. Mensen die geïnteresseerd zijn in  spiritualiteit. Mensen die meer diepgang zoeken in zichzelf.

Dag 2: Meridianen laten stromen

Dag 2 zal in het teken staan van meridianen.  We gaan veel oefeningen zowel staand als liggend uit voeren. Een dag vol praktijk en voelen. Neem deze dag een zacht matje om op te liggen en een zacht kussentje voor onder je hoofd.

Meridianen zijn energie banen die door het hele lichaam lopen. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde circuleert energie, qi genaamd, door het lichaam en volgt hierbij specifieke met elkaar verbonden banen. Onderbrekingen in het stromen van de energie - zoals wanneer deze stagneert, wordt geblokkeerd, of ergens anders naartoe vloeit - worden gedacht te worden veroorzaakt door emotionele of fysieke problemen.

Als deze energie banen verstopt zitten, kan dat klachten geven, zowel geestelijke als lichamelijk.  We gaan met zachte aanrakingen de hoofdbanen stimuleren. Soms kan een bewustwording, inzicht of een emotie die vrijkomt, een blokkade opheffen. Alles gebeurd met zachte intentie en je krijgt wat je aankan.

Praktijk dag 2:

We beginnen de dag heerlijk met yoga waarin Manon je zal aanstrijken en je de meridianen al zal laten voelen. Vervolgens is er ruimte om vragen te stellen of les 1 en gaan we herhalen.

Vervolgens gaan we meridiaan activeren bij ons zelf. Zet weer je voeten aan. Gaan we de hoofdlijnen aanstrijken staand bij elkaar.

 

11:00-12:00 Yin yoga ( meridianen)

12:00-12:30 tijd om vragen te stellen en herhalen oefeningen. Weer veldje om jezelf heen om even bij jezelf te komen. Kies een kleur

12:30-14:00  Meridianen staand afstrijken en liggend. Ook het auraveld voelen en gaten herstellen staand en liggend ((eventueel gaten auraveld, Indien nog niet gedaan).

14:00-15;00 lunch ( zelf meenemen)

15:00-16: 30 Praktijk en herhaling. Beginnen weer eerst naar jezelf toe, hoe voel ik me? Aanzetten handen en voeten. Auraveld voelen en meridianen behandelen. Daarna weer terug naar mezelf. Is er een verschil in hoe ik me voel?

16:30-16:50 : alles even loslaten met de klankschalen

16:50-17:00; certificaat dag 2

Data: Zondag 16-09,14-10 en 11-11 -2018

Kaart & Adres

Adres
Burgermeester Stroinkweg 44
8343 XJ Zuidveen

Aanmelden

In het onderstaande formulier kunt u de details van uw aanmelding opgeven. Wij vragen deze informatie zodat wij u makkelijker kunnen helpen bij het inplannen van een cursus / evenement. Het aanmeldformulier invullen is geen definitieve aanmelding, zodra wij uw aanmelding hebben ontvangen nemen wij z.s.m. mogelijk contact met u op om de details voor de aanmelding met u door te spreken.

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Cursus / Evenement*
Opmerking
Anti spam*
Wat is de som van 1 en 2
Velden gemarkeerd met een* zijn verplicht.