Home » Agenda » Cursus hoog sensitiviteit 3 de chakras
Aanbieder Yin Yoga Sound Klank &yoga praktijk
Datum 11-11-2018 11:00 - 17:00
Locatie Yin Yoga Sound Klank &yoga praktijk
€ 95,-

Cursus hoog-sensitiviteit: (3) de chakra's

Diverse doelen kort samengevat:

Leren voelen: Hoe voel ik ? Hoe voel ik zelf aan?

Leren omgaan met hoog sensitiviteit

Onderscheiden: Welke energie is van mij en welke is van een ander?

Laten stromen: Leren op een veilige manier een energie behandeling te geven.

Je leert: Auraveld voelen, meridianen aanzetten & controleren of het stroomt en je leert de chakra’s te voelen en te behandelen/stimuleren.

 

Als je heel erg gevoelig bent, kan je soms het gevoel hebben dat je constant kopje ondergaat, je alles op pikt en letterlijk de wereld op je schouders draagt. Je precies voelt wat een ander nodig heeft en je je gedrag daarop aanpast. Je bent totaal contact met jezelf verloren. Jezelf het liefste “ verdoofd” dan dat je wilt voelen. Zo kon ik me voelen toen ik jonger was. Gelukkig kwamen de juiste personen in mijn leven om ermee aan de slag te gaan. 
Hoe mooi zou het zijn als je van je hoog gevoeligheid een kracht zou kunnen maken?

Uit eigen ervaring hebben Eelco ik samen een 3 daagse spirituele cursus ontwikkelt die je gaat helpen je auraveld te versterken, je leert hoe je vreemde energieën onderscheidt en gelijk afvoert en laat stromen? Je leert hoe energieën voelen en ontwikkelt daardoor je eigen gevoel, waardoor je in staat bent beter bij jezelf te blijven. 

 

Het doel van deze cursus is mensen leren voelen: wat is energie en hoe voelt dat? Ook leren we onze eigen gevoel te ontwikkelen.  Dit kun je het beste doen door te “oefenen” op elkaar. We kunnen tegenwoordig overal cursussen volgen waarin we leren hoe we anderen mensen kunnen behandelen. Wat vaak vergeten wordt is hoe voel je jezelf? Hoe voelt je eigen energie? En heb je genoeg energie om een ander te  “ behandelen “? Vaak hoor ik mensen zeggen: Ik wil zo graag anderen helpen? Maar hoe kun je anderen helpen als jezelf te weinig energie hebt? Waarom is dit van belang? Tijdens het behandelen van andere mensen gebeuren er meerdere dingen:

Een energie behandeling jou energie,

Degene die wordt behandeld, laat  zijn (negatieve) energie los. 

 

De persoon die jij hebt behandel voelt zich beter. Maar hoe voel jij je?  Vaak zitten deze “vreemde energieën” in jouw auraveld en zonder dat je er bewust van bent, ben jij ineens heel moe of wordt je ineens heel erg geïrriteerd. Of erger: je wordt er lichamelijk ziek van. Het dus van belang dat je eerst leert: Wie ben ik en hoe voel ik?  Daarom is deze cursus ook geschikt voor mensen die hoog sensitief zijn. Je leert hier voelen wat is van mij en wat is van een ander. Deel 1: Gaan we dieper in het versterken van je auraveld. Want immers, als je een ander wilt gaan behandelen zal je eerst kennis over jezelf moeten krijgen: Hoe voelt mijn energie in rust aan? En moet ik zelf nog wat “doen” om in mijn eigen rust  te komen? Zoals je ziet brengt behandelen een bepaalde verantwoordelijk naar jezelf en na de ander toe mee. Deel 2: Meridianen laten stromen en deel 3: chakra’s voelen en stimuleren.

Voor de aanvang van de cursus krijgt iedereen salie mee naar huis. Om thuis in een schone ruimte te oefenen. Je krijgt uitleg over de werking van salie. Je krijgt stencils uitgereikt om thuis verder mee te oefenen.

Voor wie is deze cursus bedoeld: Voor hoog sensitieve mensen die zichzelf verliezen in deze wereld. Niet meer weten welke energie van jezelf is en welke lichaamsvreemd. Mensen die geïnteresseerd zijn in  spiritualiteit. Mensen die meer diepgang zoeken in zichzelf.

Dag 3: Werken met Chakra’s 

Chakra’s zijn energie banen die je kan vergelijken met energetische buizen die in en uit je lichaam komen .Het zijn energie stromingen die je lichaam draaiend naar binnen komen en draaiend naar buiten gaan. Ze komen je lichaam in via de voorzijde en gaan je lichaam uit via de achterzijde. De kruinchakra is de uitzondering en komt via je kruin je lichaam in en verlaat je lichaam via het perineum. ( zone tussen je geslachtsorgaan en je anus). Elke chakra heeft een verbinding met een orgaan. Ook hoort daarbij een emotie. ( zie bijlage uitgereikt tijdens de cursus.) wanneer chakra’s ons lichaam via de voorzijde binnenkomen, brengen ze nieuwe energie in het lichaam. Wanneer ze ons lichaam verlaten aan de achterzijde, nemen ze energetische vervuiling mee ( ontladen)

Chakra’s kunnen uit balans raken op diverse manieren, waardoor ze zwakker of dunner worden.  Een verstoring in de oplaad of ontlaadfunctie. Deze verstoringen geven je de gelegenheid om bewust te worden van vastzittende emoties of levenshoudingen.

We beginnen de dag weer met yin yoga waarbij je chakra’s worden aangeraakt. Je kunt met behulp van meditatie

 

11:00-12:00 Yin yoga voor chakra’s

12:00-12:30 Ruimte voor vragen. Weer even veldje om jezelf heen zetten, eigen meridiaan lijnen aanzetten.

13:30-14:00: Start geleide mediatie chakra (blz 74) en een eigen oefening: het zuiveren en versterken van je eigen chakra’s ( blz 75-78)

Liggend: chakra’s voelen. Hoe voelen ze? Stimuleren van chakra’s met behulp van massage. Herhaling het zuiveren van chakra’s bij anderen met de vorige oefening. (Vergeet niet eerst terug te gaan naar jezelf, naar voeten/handen)

14:00-15:00 Pauze

15:00-16:30: Het geven van een complete behandeling: Auraveld voelen en eventueel herstellen, het aanzetten van de meridiaan lijnen: stroomt het? Het stimuleren en schoon maken van chakra’s.

16:30-16:50 : alles even loslaten met de klankschalen

15:50-16:00; certificaat dag 3.

Data 2018:: Zondag 16-09,14-10 en 11-11 -2018

Kaart & Adres

Adres
Burgermeester Stroinkweg 44
8343 XJ Zuidveen

Aanmelden

In het onderstaande formulier kunt u de details van uw aanmelding opgeven. Wij vragen deze informatie zodat wij u makkelijker kunnen helpen bij het inplannen van een cursus / evenement. Het aanmeldformulier invullen is geen definitieve aanmelding, zodra wij uw aanmelding hebben ontvangen nemen wij z.s.m. mogelijk contact met u op om de details voor de aanmelding met u door te spreken.

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Cursus / Evenement*
Opmerking
Anti spam*
Wat is de som van 4 en 4
Velden gemarkeerd met een* zijn verplicht.