Home » Agenda » Yin adem yoga nidra xxl 19 01
Aanbieder Yin Yoga Sound: Meer dan alleen Yoga
Datum 19-01-2020 13:00 - 16:00
Locatie Yin Yoga Sound Klank &yoga praktijk
€ 30,-30

Yin adem & Yoga nidra XXL (19-01)

Yin Adem & Yoga Nidra

Op zondag 19 januari geef ik een hele lekker workshop: Y

Yin Yoga & Adem & Yoga Nidra

 

De ademhaling is een belangrijke onderdeel voor het kalmeren van ons zenuwstelsel. Vaak ademen we verkeerd. Tijdens deze 3 uur durende sessie gaan we naast de yin yoga ook bezig met de admhaling. Er zullen tijdens de houdingen een aantal worden doorgenomen en we gaan ook een aantal oefenen zittend in meditatie of liggend op de rug. ook ademhalingstechnieken mbt van visualisatie komen voorbij


Yin yoga is een zachte, meditatieve vorm van yoga waarin je aan een aantal minuten een houding aanneemt. De spieren worden ontspannen, zodat je het bindweefsel bereikt. Je maakt ruimte in de diepere lagen van jezelf en helpt je gewrichten, banden en ligamenten te verruimen. Deze yoga is voor iederee geschikt zeker voor fysieke als geestelijke klachten.

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een systematische methode waarbij naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt toegewerkt.

Het bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of ‘verbinden’. En Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen.

Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning en raakt daarnaast in een hele ontvankelijke staat.

Yoga Nidra is een oude Yogavorm die lijkt op slapen maar waarbij je niet in slaap valt. Sterker nog, je bent bijna meer alert dan wanneer je wakker bent.

Hierdoor kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt, verwerkt worden en kan je lichaam zich op verschillende vlakken compleet ontspannen.

Bij Yoga Nidra is het niet de bedoeling dat je tijdens de sessies in slaap valt. Je blijft wakker en brengt je lichaam fysiek, mentaal en emotioneel systematisch tot een diepe ontspanning.

Een uur Yoga Nidra kan voelen als vier uur slaap!!

De kosten: 30 euro
Waar: MFC de Zuidwester Gasthuislaan 84 Steenwijk
Tijd: 13:00-16:00
Opgave: info@yinyogasound.nl

 

Kaart & Adres

Adres
Gasthuislaan 84
8331 MZ Steenwijk

Aanmelden

In het onderstaande formulier kunt u de details van uw aanmelding opgeven. Wij vragen deze informatie zodat wij u makkelijker kunnen helpen bij het inplannen van een cursus / evenement. Het aanmeldformulier invullen is geen definitieve aanmelding, zodra wij uw aanmelding hebben ontvangen nemen wij z.s.m. mogelijk contact met u op om de details voor de aanmelding met u door te spreken.

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Cursus / Evenement*
Opmerking
Anti spam*
Wat is de som van 3 en 1
Velden gemarkeerd met een* zijn verplicht.