Home » Agenda » Myofascial yin yoga xl thema rugklachten
Aanbieder Yin Yoga Sound: Meer dan alleen Yoga
Datum 19-02-2020 19:30 - 22:00
Locatie Yin Yoga Sound Klank &yoga praktijk
€ 30,-30

Myofascial Yin Yoga XL Thema Rugklachten

Myofascial Yin Yoga XL + Yoga Nidra

Yin yoga voor de rug

Eind januari ga ik naar Dublin om een ontzettende verdiepende training te gaan volgen bij Jo Phee Yin Yoga. Hierbij gaan we aan de slag met speciale fascia ballen over het hele lichaam heen. In deze workshop ga ik de info met je delen

Myofascial release is het op diepere levels in het bindweefsel. Triggerpoints zijn een verzameling van opgebouwde spanning die het lichaam zelf niet meer kan loslaten. Deze triggerpoints zitten door het hele lichaam heen. Met behulp van blokken, diverse fascia ballen, tennisballen, gaan we deze lagen "helpen" om los te laten. Tijdens een aantal yin houdingen leggen we de fascia ballen op de triggerpoints

De yin yoga is speciaal voor mensen met rug(klachten) . Speciale yin yoga houdingen, verzachtende fsciale ballen. Kortom een verandering voor het lichaam.

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een systematische methode waarbij naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt toegewerkt.

Het bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of ‘verbinden’. En Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen.

Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning en raakt daarnaast in een hele ontvankelijke staat.

Yoga Nidra is een oude Yogavorm die lijkt op slapen maar waarbij je niet in slaap valt. Sterker nog, je bent bijna meer alert dan wanneer je wakker bent.

Hierdoor kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt, verwerkt worden en kan je lichaam zich op verschillende vlakken compleet ontspannen.

Bij Yoga Nidra is het niet de bedoeling dat je tijdens de sessies in slaap valt. Je blijft wakker en brengt je lichaam fysiek, mentaal en emotioneel systematisch tot een diepe ontspanning.

Een uur Yoga Nidra kan voelen als vier uur slaap!!

De kosten: 30 euro
Wanneer: 19 februari (voorjaarsvakantie)
Waar: MFC de Zuidwester Gasthuislaan 84 Steenwijk
Tijd: 19:30-22:00
Opgave: info@yinyogasound.nl

Kaart & Adres

Adres
Gasthuislaan 84
8331 MZ STEENWIJK

Aanmelden

In het onderstaande formulier kunt u de details van uw aanmelding opgeven. Wij vragen deze informatie zodat wij u makkelijker kunnen helpen bij het inplannen van een cursus / evenement. Het aanmeldformulier invullen is geen definitieve aanmelding, zodra wij uw aanmelding hebben ontvangen nemen wij z.s.m. mogelijk contact met u op om de details voor de aanmelding met u door te spreken.

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Cursus / Evenement*
Opmerking
Anti spam*
Wat is de som van 2 en 3
Velden gemarkeerd met een* zijn verplicht.