Home » Agenda » Beleef jezelf thema de kracht van vergeving
Aanbieder Hanny van Putten - ELPH-therapie
Datum 16-02-2020 10:00 - 17:00
Locatie Hanny van Putten - ELPH-therapie
€ 120,-incl. lunch en materialen

beleef jezelf - thema: de kracht van vergeving

Over de werking van pure en onvoorwaardelijke liefde.

Woede en vergeving zijn twee kanten van dezelfde medaille. Je lijkt krachtiger te worden door woede en verwijt, maar het zwakt je af omdat je jezelf als slachtoffer beleeft en de ander als dader. Je kunt uít je slachtofferrol komen door je denkwijze van óf–óf te veranderen in én–én. Twee mensen met een eigen zienswijze en ieder een eigen reactie uit angst voor pijn. Als je dát kunt ervaren, is de (zelf-)vergeving nabij.

Je wilt niet weten hoeveel tijd we besteden aan het kwalijk nemen van de ander dat die ons pijn doet. En we zijn er ons niet voldoende van bewust dat we hierdoor steeds weer veel negatieve energie in ons eigen lichaam aanwakkeren; dat we onszelf hiermee beschadigen. Ons lichaam kan die (stress-)hormonen niet zo makkelijk opruimen.

Dat geeft al aan dat een verwijtende, boze houding slecht voor ons is. Maar waarom doen we het dan, dat boos-zijn en verwijten?

Maar wíl je ècht vergeven? Allerlei vragen komen in je op.

Anderen vergeven, jezelf vergeven, hoe werkt dat? Wat kan ik doen? Ik wil wel vergeven, maar het lukt niet goed. Hoe kan ik iemand vergeven als ik nog steeds pijn heb? Hoe komt het dat er soms een 'restje' wantrouwen achterblijft? Moet ik dan net doen alsof het niet is gebeurd? Wat ervaar ik als ik écht heb vergeven? Hoe zou het zijn als ik weer gewoon met die ander overweg kan?

Vergeving brengt rust.... en vrede. Vergeving werkt gezond op ons lichaam en geeft ons kracht. Daaruit blijkt dat vergeven een goede houding is. Wil jij dit óók ervaren?

Kom dan ...... en beleef jeZELF op zondag 16 februari.

Je beleeft de betekenis van vergeving, je verlangen ernaar én je verzet er soms tegen. Een ieder die behoefte heeft om zich bewust en actief te verbinden met deze kracht is van HARTE welkom.

meer info en aanmelden

 

Kaart & Adres

Adres
Ruinerweg 26A
7958 RC Koekangerveld

Aanmelden

In het onderstaande formulier kunt u de details van uw aanmelding opgeven. Wij vragen deze informatie zodat wij u makkelijker kunnen helpen bij het inplannen van een cursus / evenement. Het aanmeldformulier invullen is geen definitieve aanmelding, zodra wij uw aanmelding hebben ontvangen nemen wij z.s.m. mogelijk contact met u op om de details voor de aanmelding met u door te spreken.

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Cursus / Evenement*
Opmerking
Anti spam*
Wat is de som van 1 en 2
Velden gemarkeerd met een* zijn verplicht.