Home » Nieuws » Hooikoorts een andere aanpak
Hooikoorts, een andere aanpak

Hooikoorts, een andere aanpak

Hooikoorts, voor sommigen mensen de reden dat ze echt niet uitzien naar de lente. Sommigen reageren met astmatische klachten. Anderen krijgen er een voedselallergie bij door een reactie van de eiwitten in het stuifmeel met eiwitten in de voeding. Hoe dan ook je afweersysteem is behoorlijk in de war. Velen zijn er echt ziek van, voor anderen is het gewoon erg vervelend. Drogisten liggen vol met allerlei middelen die vaak verlichting geven. Maar wat krijg je daarmee binnen en bovendien: zou voorkomen niet beter zijn dan genezen?

(Foto: Fotomelanie)

Diverse professionals in Steenwijk kunnen je helpen.

Rikkie Postema van Adisat- Persoonlijke Ontwikkeling bekijkt het van een andere kant: "Door een specifieke ademhaling, waardoor je minder pollen inademt, verlichten ongemakken van hooikoorts en de overproductie van histamine, het stofje waardoor je gevoeliger voor pollen bent. 
Naast fysieke klachten geeft hooikoorts ook mentaal ongemak, zoals weerstand, ongeduld en irritatie. Je komt in een vicieuze cirkel waar je moeilijk uitkomt, want hooikoortsaanvallen verhogen stress en stress verhoogt de hooikoorts gevoeligheid. Dat helpt niet en is erg vermoeiend.
Breng meer balans in je systeem door ademhalingstechniek en aandachtstraining. Door ontspanning van lichaam en geest ontstaat meer ruimte voor draagkracht en acceptatie."
Bij voldoende belangstelling wordt een training georganiseerd. Meer info 06 - 46 34 35 37

Saskia Rijnvis van Praktijk voor Holistische Gezondheidstherapie werkt met de HGT meetmethode wat inzicht geeft in de werkelijk oorzaak van hooikoortsklachten.
"Samen kijken we naar wat voor jou de beste aanpak kan zijn om je klachten te verminderen of om je van je hooikoorts af te helpen. Het kan gaan om zeer uiteenlopende trajecten, aangezien ieder mens uniek is en verschillend reageert op behandeling. Ontstane zwaktes worden versterkt en belastingen van soms jaren verwijderd door het toepassen van holistische diagnoses."
HGT werkt volgens de 5 principes van natuurgeneeskunde: 

  • energie
  • prikkeloverdracht
  • drainage
  • voeding
  • psyche

Als de aanpak je aanspreekt neem dan contact op 06 - 51 22 84 40

--------------------------------------------------------------------------------------

Heb jij als professional iets aan te vullen op bovenstaande, mail het ons en wellicht wordt het geplaatst.

 

Een bijdrage van Janet van der Molen