Home » Nieuws » Egyptian healing
Egyptian Healing

Egyptian Healing

Op vakantie gaan, de spullen schoon en gewassen inpakken, reisverzekering regelen, dubbelcheck of alles in orde is. Bekend? Heb je de check ook op jezelf uitgevoerd? Is je energie schoon en voldoende uitgerust? Egyptian healing helpt hierbij. Jouw energie word schoon en gewassen, om bv. alle nieuwe energiestromen van de vakantie goed te ontvangen. Deze herontdekte behandelmethode uit Egypte is zo krachtig, dat deze zelfs wordt gebruikt als persoonlijke checkup door therapeuten. Een aanrader voor iedereen die veel zorgt voor een ander en en kracht nodig heeft voor zichzelf.

Egyptian healing

Egyptenaren waren zich ook al vroeg bewust van hun innerlijke levensenergie. De hiëroglief Ankh (☥) staat symbool voor de mens en het leven. Ankh komt ook terug in het woord klank, trilling van het leven.

Hoe trilt jouw energie?

Iedere energie heeft een trilling. De frequentie van jouw energie kan meetrillen met de omgeving of kan heel anders resoneren. Kun je de trilling van de universele levenskracht ontvangen, dan kun je deze verankeren met je innerlijke kracht en vervolgens kun je trillingen van het leven verder ontvangen en doorgeven. 

Hoe stimuleer je energie?

Annemieke van der Veen van Inspiratiepunt Jezelf laat je leven door een brug te vormen, daardoor kan iemands energie beter stromen. Zij doet Egyptian Healing al 15 jaar. Gaandeweg heeft zij de methode uitgebreid met klaninstrumenten om energie sneller te ontaden en nieuwe energiestromen te stimuleren. Een therapeutische bevrijding van blokkades zonder iets te vertellen, gewoon door de trillingen te ervaren. Hiervoor gebruikt zij de stemvork en de klankschaal. De healing gebeurt door handoplegging; met en zonder aanraking. Ook op enkele centimeters afstand van het lichaam onstaat er de tastbare beleving van de energie die wordt doorgegeven.

Hoe blokkeert je energie?

Annemieke legt het zelf als volgt uit:

“  Egyptian healing is een herontdekte methode van handoplegging, gebaseerd op oude Egyptische tempelinwijdingen. Bij een behandeling wordt de Universele levensenergie via de chakra’s doorgegeven. Chakra’s kun je zien als energieknooppunten in je lichaam. Als je ergens een blokkade hebt, kan de energie niet meer vrij rondstromen. Vergelijk het maar met een elektriciteitsnet, is er ergens een breuk in de kabel, dan gaat je c.v ketel niet aan, hoeveel energie je er ook instopt.  “

Hoe kom je weer in je kracht?

Door de healing raakt je inwendige 'elektriciteitsnet' weer met elkaar verbonden en kan de energie weer vrij rondstromen en kunnen de chakra’s weer goed verbonden worden. Het zelfgenezend vermogen wordt dan geactiveerd. Hierin kun je zelf de intensiteit bepalen; één behandeling geeft al een onstpanning. Meerdere behandelingen kunnen leiden tot veranderingen op fysiek, emotioneel en /of spiritueel niveau.

Wat is het effect?

Je kunt tijdens de healing al diverse dingen ervaren; bewustwording van de blokkade en acceptatie daarvan, of bij voorbeeld jouw energieën als verschillende kleuren ervaren, of gewoon heerlijk ontspannen zijn. Na de behandeling kun je voelbaar lekkerder in je vel zitten, dieper slapen, je mentaal anders voelen, je gewaar zijn dat je energie anders en vloeiender stroomt.

Zorg jij veel en vaak voor een ander? Dan is het fijn om ook eens voor jezelf te zorgen.

Neem als voorbeeld op vakantie gaan. De spullen schoon en gewassen inpakken, reisverzekering regelen, auto controleren, dubbelcheck of alles in orde is. Komt het bekend voor? Heb je de check ook jezelf uitgevoerd? De reiniging van energie die Annemieke verzorgt draagt er aan bij dat ook jijzelf klaar bent voor de vakantie. Schoon, ontladen en in staat om de nieuwe energie van de vakantie goed op te nemen en beter in jezelf de verankeren.

Ben je zelf therapeut? Dan kan het fijn zijn om je te (laten) ontladen van alle omgevingsfactoren en overgedragen energieën. Waarna je schone energie kunt ontvangen. Je kunt weer openstaan voor de universele levenskracht als bron voor jouw innerlijke kracht, die jij voor jezelf kunt gebruiken en kunt doorgeven. 

Annemieke wordt ook gevraagd voor het verzorgen van klankontspanning. Neem als voorbeeld het vertellen/begeleiden van klanksprookjes. Dit doet zij onder andere op het Taribush Kuna Festival op het Dwingelderveld. Ook dit jaar is zij daar weer aanwezig van 21 t/m 24 juli. http://kuna.taribush.nl

Bron: Annemieke van der Veen, http://www.inspiratiepuntjezelf.nl

Een bijdrage van Karin van de Brake