Home » Nieuws » 21 juni wereldyogadag
21 Juni Wereldyogadag

21 Juni Wereldyogadag

Op de langste van dit jaar, 21 juni, werd ook de Wereld Yoga Dag gehouden. Op diverse plaatsen in Steenwijk hebben yogapraktijken extra lessen gegeven die vrij toegankelijk waren. Tientallen mensen wisten hun weg te vinden naar Yoga Samtosha, de Yogastudio Herstel en Beweeg, en Yin Yoga Sound Yoga.

 

De dagstart had een inloopprogramma bij het station waar mensen tussen 7 en 9 uur vrij in- en uit konden lopen. In De Vertraging begonnen vroege vogels met de wereld yogadag. Zij maakten kennis met energie yoga van Yoga Samtosha. Een aanbieding van Rita Vos waarmee je al vóór je werk heerlijk in balans aan de dag kon beginnen, wat door de deelnemers zeker werd gewaardeerd.

In de Yogastudio van Coen van Welij worden meerdere yogavormen gegeven en daarom organiseerde Coen meerdere yogalessen. In de les van Janneke was het genieten en overgeven aan de ontspanning. Deze yogavorm die Raja yoga wordt genoemd richt zich op de wisseling van spanning en ontspanning door lichaamshoudingen en ademhalingsoefeningen. De oefeningen beinvloeden ook je stemming en die was dan ook zeer prettig. Ook Rikkie gaf een extra les in de Yogastudio. Haar zachte, met aandacht uitgevoerde lichaamsoefeningen zijn eveneens bedoeld om de stemming gunstig te beinvloeden. De korte lachmeditatie gaf zeker een positieve impuls aan de yogadag. Het avondprogramma van Stephan werd enthousiast bezocht. Diverse Steenwijkers maakten gretig gebruik van de mogelijkheid om hun dag af te sluiten met de adem, kracht en energie oefeningen.

Aan zonneschijn heeft het op de wereld yogadag niet ontbroken. In Park Ramswoerthe gaf Manon Lemkes haar Yin Yoga les, de oefening werd aangevuld met massage. Daarna was er tussen de yogamatjes nog plaats voor heerlijke thee uit de theekoepel. Het was super om buitenyoga te delen met elkaar. Juist de combi yin yoga en natuur doet zoveel; een zeer rustgevende yoga die samen met de geluiden van het park voor een weldadig gevoel zorgden.

De bezoekers hebben genoten en ook Bewust Steenwijk kijkt terug op een leuke dag. Met heel veel dank aan alle yogadocenten die hun praktijkruimte en tijd beschikbaar stelden en dit programma mogelijk maakten;

Een bijdrage van Karin van de Brake