Home » Nieuws » Voetreflex
Voetreflex

Voetreflex

De conditie van jouw lichaam is af te lezen in je voeten. Ineke Buitenhuis van Meraya voert Voetreflex consulten uit en leest daarbij het verhaal van de voet.  

Voetreflex is aardend en voert spanning uit het hoofd af naar de voeten. Door de combinatie met acupressuur op de voeten en onderbenen kan er verbetering komen en verlichting van klachten en stress.

Via een energetische scan is te voelen waar blokkades zitten. Zo kan het dat de voet informatie doorgeeft op bijvoorbeeld het gebied van stress en spijsverteringsproblemen. Door deze informatie kan nieuw resultaat worden bereikt en de doorstroming worden bevorderd.

Voorbeelden van Voetreflex consulten

Er is altijd een gesprekje vooraf en door de voetreflex behandeling wordt gecheckt of de voet hetzelfde verhaal vertelt als de client. Soms komen er andere verstoringen 'aan het licht'. Dan komt de klacht ergens anders vandaan. Zo kan het ‘niet loslaten van oude 'pijn' zorgen voor verkramping en dit kan ergens anders tot uiting komen in het lichaam.

Bijvoorbeeld een client die kwam voor hoofdpijn. Daar bleek dat de darmzones in de voet een verstoring en ophoping aangaven, dat is voelbaar in de tonus (spierspanning) van de voet en de hardheid van het weefsel. ​Bij het doorvragen naar de spijsvertering bleek dat deze niet optimaal was. Naast het inzicht dat deze vrouw bepaalde 'zaken' niet los kon laten zijn de zones via de voeten behandeld en verbeterde de hele doorstroming. De hoofdpijn verminderde al vrij snel en ook ging ze beter slapen.

Slapeloosheid komt vaak voor. Met een combinatie van voetreflex en eventueel andere energetische behandelingen komt er verandering. Voor Ineke is dat iets wat ze vaak meemaakt en voor de client een bijzondere ervaring... En bijvoorbeeld de reden om zelfs te stoppen met slaapmiddelen.

Vanuit de Chinese Geneeskunde kijkt Ineke altijd naar verbanden. Zo is bijvoorbeeld de darm ook verbonden met de huid en kunnen huidklachten als eczeem ontstaan. Volgens de Chinezen huist gezondheid en ziekte in de darmen. Ondersteuning met celzouten is vaak ook aan te bevelen en ook daar zijn aanvullende adviezen over.

Kennismakingsconsulten Voetreflex

Voetreflexzonetherapie zorgt ervoor dat blokkades opgeheven worden en je doorbloeding en je energiedoorstroming sterk verbetert. Je hele lichaam wordt in het klein op je voeten 'weerspiegeld' en is via drukpunten en massage te beïnvloeden.

Op 5 September a.s. heeft Meraya – Healingcentrum een verwennend aanbod. Op deze dag kun je een kennismakingsconsult voetreflex reserveren voor een kleine prijs, 25 euro voor een consult van 45 minuten. Na de zomer is dit een goed begin van september en een kans om kennis te maken met de ontspanning van voetreflex en met Ineke Buitenhuis. Welkom !

Bron: Ineke Buitenhuis

Een bijdrage van Karin van de Brake