Home » Nieuws » Reinheid en balans in je afweersysteem
Reinheid en balans in je afweersysteem

Reinheid en balans in je afweersysteem

Heb jij voldoende weeRstand om de ‘R” maanden door te komen? Ben je goed opgeladen? Ben je energiek en fit? Of kwakkelt jouw lichaam mee met het jaargetijde? Je eet wel gezond maar toch lijkt het lichaam er geen energie uit te halen. Herken je dit? Zorg dan voor versterking van je immuunsysteem.

Vrijwel iedereen houdt van de zomer. Lichaam en geest worden ook vaak opgeladen in deze periode. Zonlicht opnemen voor vitamine D en bewust genieten. We zijn meer buiten en we kunnen vervuilende prikkels en belastende stoffen afvoeren, zuurstof opnemen en de onbalans herstellen.

Na de zomer trekken we meer naar binnen. Daar treffen we meer prikkels en chemische vervuiling aan. Ons lichaam moet harder gaan werken om de vervuiling weer af te voeren.

Met het veranderen van de seizoenen verandert ook ons eetpatroon. Dat kan leiden tot verstoring in het lichaam. Door de verstoring kan het gebeuren dat de voedingsstoffen niet meer optimaal worden opgenomen. Met de R in de maand is er grote kans op toename van belastende stoffen in het dieet. We drinken minder vruchtensap en eten minder verse groenten en fruit, waardoor tekorten zich aandienen.

Nieren

De inname van meer prikkelende stoffen brengt de zuurbasis omhoog. Dit kun je waarnemen in het opzetten van het lichaam en je ervaart spierstijfheid. Als de spier naar de blaas word afgeremd, dan wordt de urine langer opgehouden. Als er urine in de blaas achter blijft krijgen ontstekingen eerder een kans. Denk aan het risico op een blaasontsteking of een nierinfectie. De nieren vervullen een zeer belangrijke functie om de ongewenste stoffen af te voeren. Ook regelen zij onder andere de druk en vochtbalans de bloedvaten en zuiveren zij al het lichaamsvocht dat dienstbaar is. Zij helpen het lichaam om los te laten wat ons ziek maakt in de vorm van water (emoties) en afvalstoffen (urine). Als je het lastig vind om keuze`s te maken of je emotionele gevoelens te uiten, kan dat ook je nierfunctie belasten.

Je kunt zelf iets doen om je nierfunctie te ondersteunen. Drink genoeg overdag! Is je urine te donker of het heeft een geur, dan drink je te weinig. Zet een glazen fles met water in het zicht, zo denk je er aan om meer te drinken.

Onze energiebanen sturen de organen aan. Daarom is het zo belangrijk om voor ons hele lichaam te zorgen. Is er zoveel energie beschikbaar dat het lichaam de vitaliteit kan behouden? Hoe schoner en zuurstofrijker ons lichaam is, des te beter kunnen onze organen de verstorende stoffen opruimen.

Verminderde weerstand en minder lucht

Met de term weerstand drukken we uit hoe we onze fysieke weerbaarheid ervaren. Vaak merken we op dat we een verminderde weerstand hebben als het keelgebied verstopt zit. We hoesten en kuchen. Er is slijmvorming. Dan voelen we meestal ook de thymusklier in het borstgebied, in de buurt van de luchtpijp, die een belangrijke rol speelt in het afweersysteem. Het is niet bij iedereen bekend dat er energiebanen van onze organen door de keel lopen. Zo kan een slechte vertering of opkropping in de dikke darm meridiaan ook een verstopt gevoel in de keel geven. Of kan een verzwakking in de long meridiaan zich uiten in een benauwde keel. Door de onderliggende oorzaak aan te pakken en de energie te laten stromen kan het hele lichaam weer lucht krijgen.

Energiebanen testen

Met behulp van de Bio Energetische Stress Test kun je inzicht krijgen of het lichaam nog over de juiste kracht beschikt om vervuiling in het lichaam op te ruimen. Door de energiebanen te meten wordt een beeld gevormd over de conditie van het lichaam en de geest, en de invloed op de kwaliteit en energie van de organen. Waarna de juiste begeleiding ingezet kan worden om het opruimend vermogen van het lichaam te herstellen.

Gezondheid versterken

Voel jij je belast met vele (ziekte)klachten, wat maar niet over gaat? In haar werk als stress&vitaliteits-consulente verdiept Wytske Smeding zich graag in jouw immuunsysteem. Zij gaat met jou op zoek naar de zwakte om die de benodigde aandacht te geven. In kaart brengen van het lichaamsmilieu waar jij door belast word, voedingsproblemen, de juiste (biologische) supplementen voor ondersteuning. Het opschonen van je lichaam en het terugbrengen van de balans in je afweersysteem.

Door een gebalanceerde combinatie van niet giftige benaderingen te gebruiken kun je de gezondheid en vitaliteit versterken. Hierdoor verandert het milieu van het lichaam, het wordt schoner, wat grote voordelen gaat opleveren.

Bron: Wytske Smeding, Stress-Vitaliteitsconsulente, www.stress-vitaliteit.nl

Een bijdrage van Karin van de Brake