Home » Nieuws » Slapeloosheid
Slapeloosheid

Slapeloosheid

Slapeloosheid komt vaak voor en heeft ook altijd een onderliggende oorzaak. Door samen te praten over wat je bezig houdt kan er bewustzijn komen en inzicht. Als je bij Ineke Meraya Buitenhuis van het Centrum voor rust en balans komt is er eerst een intake. Ineke vertelt wat er allemaal gebeurt: 

We gaan samen kijken wat je hoofdklacht is en of en andere klachten of dingen zijn die niet lekker lopen in je leven. Het gaat dan om allerlei zaken, waar jij misschien niet aan denkt.

Neem het voorbeeld slapeloosheid. Een klacht die veel voorkomt en waar mensen vaak heel lang last van hebben voordat ze de stap nemen om naar een therapeut te gaan. Vaak is er eerst medicatie, maar daar zitten weer nadelen aan. Van afhankelijkheid/verslaving tot sufheid overdag.

We brengen de klachten en je algemene toestand eerst in beeld. Daarna kan ik met de voetreflex op zoek gaan naar blokkade in jouw systeem. Doordat op de voeten de gehele mens wordt weerspiegeld kan ik voelen waar het stagneert en waar er blokkades zijn.

Een prachtige aanvulling is het werken met fonoforese. Dat zijn stemvorken met een bepaalde frequentie en trilling. Ziekte en onbalans is (onder andere) een "foute' frequentie, ook wel genoemd een dissonant.

Er zijn verschillende universele wetten, waarvan de wet van trilling er één is. Deze wet zegt dat ziekte een onbalans is en een verstoord trillingspatroon. Er zijn heel veel stemvorken met allemaal hun eigen trilling en werking. Door het toevoegen van de juiste trilling kun je de disbalans herstellen waardoor de energie weer beter door kan stromen. Met de stemvorken voeg je 'genezende, harmonieuze' trillingen toe. Daardoor komt je systeem (en jij dus) tot rust.  

Bij slapeloosheid gaat het ook om het doorbreken van een patroon. Het gaat als het ware tussen je oren zitten als je lang niet slaapt.  Daarom kan het belangrijk zijn om ook te praten over de oorzaken. Misschien heb je gedachten of gebeurtenissen waar je over blijft piekeren en blijf je daardoor alert en wakker. Je kunt dan niet meer tot rust komen en dat is heel naar.

Bij veel piekeren over een al dan niet erkend trauma kunnen we ook op een andere, diepere manier kijken, als dat passend is voor je persoonlijke situatie.  Door 1 op 1 sessies met opstellingen van het verlangen wordt duidelijk waar je klachten hun werkelijke oorsprong hebben en jij bijvoorbeeld heel negatief over jezelf denkt. Hier moet je wel aan toe zijn en het gaat altijd in overleg. Hoe ver wil je gaan en wat heb jij nodig? Daarom is elke behandeling uniek en afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Ik heb zelf jaren aan chronische slapeloosheid geleden en ben ervaringsdeskundige op dit gebied. Gelukkig kan ik zeggen tegen mijn cliënten dat ik er ook van genezen ben en dat het dus echt mogelijk is om weer van een goede nachtrust te genieten.  

Gelukkig heeft Ineke Buitenhuis met haar ervaring al verschillende mensen kunnen helpen. Met als bron haar eigen levenservaring en opleiding. Zo heeft zij bij Magna Mater een opleiding gedaan tot stemvorktherapeute en bij Sonnevelt opleidingen een 3 jarige opleiding tot voetreflexzonetherapeut.
De combinatie met voetreflex laat je beter aarden en stress afvoeren via de voeten. Door het toepassen van fonoforese, het toevoegen van de juiste trilling, wordt de harmonie groter en de kans op natuurlijk herstel neemt toe.

Voor wie zich erin wil verdiepen zijn er nog leestips:

  • over stemvorken: Fonoforese, Helend werken met stemvorken. Ronne van den Hurk.
  • over de universele wetten; Boek van de universele wetten. Willem Glaudemans.
  • over trilling/frequenties; Trilling als medicijn. Richard Gerber.

Bron: Ineke Buitenhuis, Meraya
Meer informatie: www.meraya.nl

Een bijdrage van Karin van de Brakeslapeloosheid, sufheid, fonoforese, harmonie, trillingsfrequenties, nachtrust