Home » Nieuws » Regelmaat als hulp bij stress
Regelmaat als hulp

Regelmaat als hulp

Het is algemeen bekend dat stressklachten de belastbaarheid van het lichaam beïnvloedt. Dit heeft gevolgen voor het gevoel van heelheid. Wytske Smeding, stress-vitaliteitsconsulente, helpt mensen om inzicht te geven in hun belastbaarheid en heelheid. Zij heeft ruime aandacht voor de persoon die de stap heeft genomen om advies te vragen. Want, zo zegt zij, hulp vragen is een belangrijke stap om het herstelsysteem weer te activeren. Wytske vertelt hoe zij helpt om stress naar vitaliteit te bewegen.


Aanslag op de regelmaat

Hoe ziet jouw dag eruit? Hoe heeft jouw leefwijze zich ontwikkelt? Denk jij steeds dat je er nog dingen bij kan nemen? Of merk je dat je toch symptomen van stress vertoont. Voor je het beseft is er een aanslag op de regelmaat in je dagritme geslopen. Het helpt om hier alert op te zijn en de regie over je eigen regelmaat weer terug te brengen.


Het is algemeen bekend dat stress de belastbaarheid van het lichaam beïnvloedt. Dit heeft gevolgen voor het gevoel van heelheid. Wytske Smeding, stress-vitaliteitsconsulente, helpt mensen om inzicht te geven in hun belastbaarheid en heelheid. Zij heeft ruime aandacht voor de persoon die de stap heeft genomen om advies te vragen. Want, zo zegt zij, hulp vragen is een belangrijke stap om het herstelsysteem weer te activeren.

Stress sluipt vaak in het dagritme. Om dit te achterhalen helpt het om eerst de leefwijze te onderzoeken. Een van de vragen hiervoor is: Hoe wordt het 24-uurs ritme van de dag ingevuld? Wat je doet met je tijdsbesteding geeft al veel inzicht in verhouding van rust en activiteit. Een valkuil kan zijn dat bijvoorbeeld de sombere wintermaanden een reden zijn om ongemerkt te veel dingen op een dag te doen. Omdat je toch genoeg tijd hebt om er nog iets bij te nemen. Je hebt dat ook overlegd met jezelf en goed geluisterd naar je hoofd. En daar zit een valkuil. Heb je ook geluisterd naar je lichaam? Voor je het beseft zorgt een voornemen om je tijd goed te gebruiken voor onbalans en wordt het allemaal te veel.

Werkstress

Als je plezier in je werk verdwijnt dan herkennen we dit vaak wel als werkstress. De impact kan enorm zijn. Je creëert bijvoorbeeld een ander gedrag. Steeds vaker voel je je boos of teleurgesteld. Je wordt moe, het lichaam werkt niet meer zo als het hoort, concentratieproblemen. Je bent lusteloos, je komt niet meer van de bank, komt niet in meer beweging voor dingen die je anders met plezier deed, je verandert je eetpatroon door bijvoorbeeld te gaan snoepen. Je wilt het zo goed doen maar alles lijkt af te breken.

Hulp vragen is voor veel mensen een moeilijke stap. Wat zou er gebeuren als je wel hulp zou vragen? Dan zou je jezelf de mogelijkheden geven om je kracht weer te ontwikkelen naar groei en bloei.


Stress test

Met een bioresonantie test (B.E.S.T.) komt er inzicht in je systeem waar je energie kwijt raakt en in onbalans raakt. Door het meten van de bio-energie worden zwakke punten in je energiesysteem zichtbaar. Dit geeft inzicht bij de hulpvrager; waar tekorten een impact op je systeem hebben, waar je de kracht van handelen verliest, waar de voeding opname stagneert, en waar je leefwijze je immuunsysteem zou kunnen versterken. Er kan worden ondersteund met homeopatische druppels. De persoonlijke begeleiding van Wytske als stress-vitaliteitsconsulente maakt van de test een effectieve methode. Met vragen die helpen om de metingen te duiden en inzichtelijk te maken waar je kracht verliest. Het doornemen van lichaam en geest kan veel duidelijkheid geven over de herstelmogelijkheden.

Stress behandeling

Wytske geeft korte intense behandelingen van een aantal (minimaal 3) consulten. Zij vertelt over het effect:

“ Door mijn hulp zie ik dat mensen weer lichter, zonniger, zelfverzekerder en sterker in het leven staan. De mensen ontdekken welke ballast zij op zich genomen hebben die hun energie ontnemen. En ook wat zij in hun leven missen, terwijl dit een energiebron voor ze is. Door het te ontdekken en eraan te werken zie je dat het lichaam en geest sterker wordt. Gezonder en vitaler worden betekent ook beter kunnen handelen vanuit gevoel en denken. De tijd bewuster indelen in de dag, met wat jij aan kan en nodig hebt. Voeding nemen waar je energie door krijgt, en ook weten wat jouw energie vreters zijn.

Als mensen geweest zijn, hoor ik vaak:

  • Het lukt weer.
  • Ik voel mij sterker.
  • De balans is terug.
  • Mijn energie werkt nu weer veel beter.
  • Ik ben zelfverzekerder.
  • Het leven lacht weer.
  • Ik heb weer zin om leuke dingen te doen.
  • Ik ben bewuster geworden om te luisteren naar mijn lichaam.
  • Ik ben rustiger in mijn hoofd geworden.
  • Ik heb weer energie beschikbaar

Als het plezier in werken te zwaar belast word en het lichaam en de geest negatief een rol gaan spelen, dan bied ik de mogelijkheden tot groei en bloei. Door inzicht in je zelf aan te reiken zodat de verstoringen – zowel lichamelijke en geestelijke - weer in evenwicht komen. ”

Eenmaal de stap gezet is hulp bij geestelijke belasting heel belangrijk om bewuster met jezelf om te gaan. Met de verkregen inzichten van een stress-consult kun je zelf verdere stappen zetten. Passende, goed voelende stappen in je leefstijl om stress naar vitaliteit te bewegen. Die ten goede komen van je gezondheid en persoonlijk welzijn.

Bron: Wytske Smeding, Stress-Vitaliteitsconsulente, www.stress-vitaliteit.nl

Een bijdrage van Karin van de Brakewerkstress, stresstest, hulp bij stress, regelmaat