Home » Nieuws » Zomerweer
Zomer zit tussen onze oren

Zomer zit tussen onze oren

Eindelijk werd het dan eind juni zomers. We hadden natuurlijk in mei en juni een enkele warme dag, maar die werd steevast afgesloten met onweer en een spectaculaire daling van de temperatuur. Maar nu lijkt het er dan toch op dat de zomer is aangebroken. Voor hoe lang, dat weet je natuurlijk maar nooit.

Waarom laten we onze stemming zo beïnvloeden door het weer? De zon geeft licht en warmte en daarvan krijgen we energie. Maar de energie komt ook vooral van de activiteiten die we doen bij zomers weer. We pakken de fiets, gaan lekker aan het werk in de tuin en eten (hoe kan het ook anders?) lichtere kost, meer fruit en frisse salades.

Hieronder volgen een aantal tips om ook als straks de zon weer wat minder schijnt toch de energie en blijheid vast te houden:

Ga op een regenachtige dag toch naar buiten. Kleed je passend en ervaar dat de regen vaak lang zo heftig niet is als dat het er van binnenuit uit ziet. Ga in beweging en zorg dat je eigen accu weer opgeladen wordt. En wees je even heel bewust van het gevoel van waterdruppels op je gezicht. Wedden dat je er stiekem toch een beetje van geniet?

Trek een vrolijke zomerjurk aan of kies ondanks de lagere temperatuur toch voor een korte broek. Kou zit ook vaak tussen onze oren. We hebben ons in de evolutie aangewend om ons dik te kleden, maar je lichaam kan best veel warmte binnen houden. Loop ook gewoon op blote voeten en ervaar de sensatie van de ondergrond. Door gericht te zijn op andere dingen heb je vaak geen last meer van kou.

Ga zitten op een behaaglijke plek en luister op Youtube naar bijvoorbeeld deze prachtige visualisatie over duinen, meeuwen en strand. Misschien voel je dan toch de zon op je gezicht en de wind in je haren. Door deze meditatie kun je je herboren voelen, alsof je er daadwerkelijk bent geweest.

Breng wat meer tijd door in de keuken en bereid een heerlijke zomerse maaltijd. Als het echt mooi weer is gun je je die tijd vaak niet. Probeer eens een recept uit van een frisse salade. Debby Beck-Pex van Praktijk Ortobalance uit Havelte plaatst regelmatig heerlijke en gezonde recepten op Facebook

Ga ook in een koudere periode lekker aan het werk in je tuin. Ook al ervaren we het weer als slecht, de tuin blijft vaak te droog en heeft regelmatig behoefte aan extra water. En geheid dat je die enkele zonnestraal die je binnen zou hebben gemist nu buiten extra waardeert.

Nestel je in je favoriete stoel en pak een boek met een verhaal wat zich afspeelt in een zomerse omgeving. Laat je lekker meeslepen en ervaar dat je door het lezen gewoon deel uitmaakt van het verhaal.

En blijf vooral vertrouwen houden. Na regen komt zonneschijn.

 

 

 

 

 

Een bijdrage van Janet van der Molen