Home » Nieuws » Oerkrachten aards en hemels
Oerkrachten, Aards en Hemels

Oerkrachten, Aards en Hemels

Aarde en Hemel, de twee oerkrachten
die elkaar aan vullen en wederzijds verrijken.


Ze werken voortdurend op elkaar in
en kunnen niet zonder elkaar.
Zo ook onze lichaam en ziel.

Oerkrachten ....Diep van binnen voel ik ze, het is het wiel waarop ik draai, daarin voel ik mijn levensenergie, mijn passies, mijn zachte kracht, de kriebels in mijn buik, mijn enthousiasme, inspiratie en creativiteit. Alles ontstaat vanuit die kracht, die bron, het goddelijke, het aardse, de bundeling van al deze krachten die mij vormen vanuit essentie. Deze bundeling van krachten maken het mogelijk om te manifesteren.

Op zoek naar de hemel?

Waar het volgens mij om gaat is een volledige acceptatie van waar jij nu bent. Je aandacht naar binnen te brengen en je bewust te worden van jou gevoelens, ook de emoties die emotieel zwaar voelen. Vaak zijn we geneigd de gevoelens en emoties weg te drukken die niet plezierig zijn. En denken we maar weer gauw aan de dingen waar we blij van worden. Dat herkent iedereen volgens mij wel. Zo kunnen we vrolijk doorleven, maar vaak is er dan een gemis of leegte die we in onszelf ervaren. Een gevoel van oppervlakkigheid van “is dit het nu” ?

Keuzes

Velen van ons verkeren nog in een omgeving (bijv. op werk of relationeel vlak), waar je niet erkend wordt of waar jou energie niet makkelijk kan stromen. Met als resultaat dat je gevangen zit in je eigen web van emoties als frustratie, boosheid, teleurstelling en verdriet. Je gaat de strijd aan en probeert de dingen naar je hand te zetten of je past je juist helemaal aan. Dit kost ontzettend veel energie en het put je uit. Je kunt kiezen om daarin te blijven zitten waarin je in strijd komt met al deze gevoelens en je je uiteindelijk slachtoffer gaat voelen. Dit helpt je niet verder, je blijft in een cirkeltje ronddraaien.

Er is ook een andere keuze, namelijk om deze “niet wenselijk omgeving” te gebruiken voor je persoonlijke groei, om jezelf beter te leren kennen. Al die ervaringen en (emotionele) reacties kun je meenemen in je innerlijke ontdekkingsreis. Dat je al die emoties kan zien als boodschappers, die je iets te vertellen hebben. Vanuit dit punt wordt steeds helderder waar het werkelijk om gaat en wat je passies en verlangens zijn. Uiteindelijk is er dan ook geen weg meer terug om deze te gaan leven. Deze stroom is er vanuit de liefde voor jezelf. Je hart gaat ervan openbloeien en je licht gaat stralen.

Verbinden met de aarde

Onze relatie met ons lichaam helen is onze relatie met de aarde helen. Thuiskomen is thuis zijn in jezelf, in je wezen, je hart.

We komen allen vanuit de goddelijke bron, die lijn is er al. De transformatie zit hem naar mijn inziens in de samenwerking met het aardse. Durven we te erkennen hoe je we ons werkelijk voelen en mogen we onze emoties uiten van onszelf? Kunnen we daar eerlijk naar kijken? Door onze lichaam en daarbij ook onze gevoelens te waarderen, aanvaarden en te erkennen worden we ons steeds meer bewust van wie we in essentie zijn en gaan we steeds meer leven vanuit ons hart.

Leven vanuit ons hart geeft ons oerkracht; "hemelse" vervulling op aarde.

Rianne Wijninga

Meer informatie: Aards en Hemels
Praktijk voor massage, ademwerk en bewustwording
www.aardsenhemels.nl

Een bijdrage van Rianne Wijningahemel, aarde, verbinden, keuzes, liefde, licht, vervulling