Home » Nieuws » Stabiliteit door resonantie
Stabiliteit door resonantie

Stabiliteit door resonantie

Annemieke van der Veen is het hart achter Inspiratiepunt Jezelf. Zij geeft klankbehandelingen om jezelf als inspiratiepunt te vinden. Bij het woord stabiliteit denkt zij aan een beweeglijk standpunt. Voor deze uitspraak laat zij zich inspireren door Jules Deelder. In haar behandelingen gebruikt zij Ohmpunctuur. Met klankschalen en stemvorken activeert zij het beweeglijke standpunt in je lichaam. In korte blokjes geeft zij antwoord op vragen en vertelt zij er meer over.

Stabiliteit = Op een beweeglijk standpunt sta je het sterkst

Lang geleden was ik bij een optreden van Jules Deelder. Die schreef een opdracht voorin een boek; Op een beweeglijk standpunt sta je het sterkst.

Dat is wat ik ook voel bij resonantie, dat is in beweging en sterk. De uitgebalanceerde stemvorken nodigen je via hun trilling uit om mee te gaan naar een voor jou optimale energiedoorstroming.

Zoals bij iemand die voor een ohm klankbehandeling kwam, daar was de balans tussen geven en ontvangen ver te zoeken. Door mee te gaan met de resonantie kon ze meer ontvangen voor zichzelf en daardoor een gezonde balans vinden. Haar uitstraling was niet meer uitgeput, maar zacht en sterk.

Is er een reden om het beweeglijk standpunt kwijt te raken? 

Je raakt een beweeglijk standpunt meestal niet bewust kwijt, je kunt zo in beslag genomen worden door werk, persoonlijke omstandigheden dat je langer door gaat, dan dat goed voor jezelf is.

Waneer is er behoefte om het beweeglijk standpunt weer op te zoeken?

Normaal gesproken zit er beweging in je stabiliteit, je kunt meebewegen met wat zich aandient. Een afwisseling in activiteit en rust heeft dat ook in zich. Wanneer je merkt dat je moeite hebt met ontspannen, ontstaat ook het verlangen naar balans.

Balans is voor mij een golvende beweging.

Ohmpunctuur vormt de basis van waaruit ik werk.

Wat is en doet Ohmpunctuur?
En hoe verhoudt dit zich dat tot het beweegpunt en de stabiliteit?

Ohmpunctuur is een combinatie van klankschalen en stemvorken, die uitnodigt tot een optimale resonantie. Waardoor de eigen energie van mensen gestimuleerd wordt.  Als je goed in je energie zit, kun je goed meebewegen met wat er op je pad komt.

Ik richt me vooral op mensen die extra gevoelig zijn en op mensen die met zelfontwikkeling bezig zijn.

Welke problemen bij hooggevoeligheid kun je verhelpen met Ohmpunctuur? 

Als je hooggevoelig bent is het belangrijk om te weten hoe je overprikkeling kunt herkennen en welke manier er voor jou voor zorgt dat je het goed af kunt voeren. Blijf je lang met energetische belasting rondlopen, maak je het leven moeilijker dan nodig en kun je minder in de kwaliteit gaan staan van hooggevoeligheid.

Zijn er leefstijl tips voor overprikkelde mensen? 

Ja, er zijn tips bij overprikkeling … wandel in de natuur, neem een bad, een avond geen t.v. of computer, ga tekenen of schilderen, luister naar muziek waar jij je fijn bij voelt (dat kan van new-age tot rock muziek), dans het van je af. 

Zoek de trilling die jou op een beweeglijk standpunt brengt.

 

Voor meer informatie: inspiratiepuntjezelf

Auteur: Annemieke van der Veen / Interview Karin van de Brake

Een bijdrage van Karin van de Brakeresonantie, klankschaal, stabiliteit, beweeglijk standpunt, energiedoorstroming, trilling, balans