Home » Nieuws » Woorden maken het verschil
Woorden maken het verschil

Woorden maken het verschil

Welke woorden brengen je vooruit en welke houden je tegen? Wat zeg je tegen jezelf? zo begint Elisabeth de Charon de Saint Germain haar blog "I am light - woorden die het verschil maken"

Woorden maken het verschil als je werkt aan persoonlijke vrijheid. Bij persoonlijke vrijheid gaat het er om dat je kan doen wat je wilt zonder dat je jezelf beperkt door vooroordelen van jezelf en anderen over wat hoort. Minder aantrekken wat anderen denken over jou - of wat jij denkt dat anderen denken over jou - maakt vrij. Het geeft ruimte om je uit te spreken, je stem te bevrijden en jezelf uit te spreken over wat jij belangrijk vindt. 

En ja, woorden maken het verschil. Het verschil in hoe jij je voelt en hoe anderen zich voelen als je in gesprek bent. Zoals Tony Robbins uitlegt in een video in dit blog: "woorden bepalen hoe jij je voelt. Er zijn woorden die je in beweging zetten en er zijn woorden die je vastzetten. Want het woord dat je gebruikt om je ervaring weer te geven word je zelf." Dit geldt ook voor de woorden die je ontvangt van anderen. Het advies van Tony? Gebruik woorden die je vastzetten niet meer. Gebruik woorden die nog bewegingsruimte geven. Je zult ontdekken dat het vaak de oordelen en veroordelingen zijn die ons vastzetten.

Grote veranderingen starten vaak door iets subtiels op te merken en daar dan een besluit over te nemen. Bij Elisabeth was het besluit om haar negatieve innerlijke dialoog te stoppen die haar letterlijk het zingen moeilijk maakte. Waardoor er ruimte ontstond om weer te zingen, de stem vrij te gebruiken. Voor een mooi lied: I am Light

Elisabeth de Charon de Saint Germain biedt zang-, stem- en presencecoaching. Meer informatie vind je op Vocal Presence.

 

 

 

Een bijdrage van Willemijn van Schilfgaarde