Home » Nieuws » Assisted yin yoga
(Assisted) Yin Yoga

(Assisted) Yin Yoga

Yoga is mijn passie omdat ik het voel tot in iedere cel van lichaam wat het doet. Het heeft me verandert, gemaakt tot wie ik ben. Ik voel het echt in mijn lichaam wat het met me doet. Het legt liefdevol mijn patronen, overleving mechanismes bloot. En het geeft ruimte, inzicht en maakt bewust. 

Yin, persoonlijk en veilig

Yoga is goed voor mensen omdat het geschikt is voor mensen met diverse lichamelijke en geestelijke klachten. Je maakt binnen je grenzen ruimte. Omdat veel klachten vaak komen uit een bepaalde emotie of gebeurtenis in je leven, kan het zijn dat door het voelen in je lichaam de doorwerking mag worden gevoeld. Dat met behulp van Yin Yoga de emotie mag worden gevoeld en daardoor een klacht mag oplossen. Mensen die al langer in mijn lessen zitten merken dat het steeds meer doorwerkt in hun dagelijks leven. Ik heb veel mensen mogen zien genezen van lichamelijke kwalen die ze al lang bij zich droegen. Yin maakt veel ruimte in het leven van mensen. 
Doordat ik ook werk met speciale hands-on technieken in de les, maakt dat het persoonlijk en veilig voor de mensen in de les.

Natuur, pure energie

Vaak zijn er tuin yoga workshops. De natuur is een belangrijk element, het helpt je loslaten, je kan mediteren op de u geluiden maar ook “mechanische geluiden” van auto’s, stemmen van mensen. Je leert mediteren op de geluiden zoals ze zich aandienen. De aantrekkingskracht is puur de natuur, de geuren maar ook de energie van de zon en de natuur. Het succes? Omdat we vaak een groot deel van het jaar binnen zitten is het zo fijn dat we met mooi weer naar buiten kunnen, kunnen genieten en als we dan ook nog yoga kunnen doen in de prachtige natuur, is toch fantastisch!

Voorbeeld van Yin Yoga in de natuur

Tijdens een buitenworkshop hebben we een heerlijke lange les waar ik soms ook nieuwe technieken ga introduceren. We beginnen met deze fijne en rustige bewegingen waarbij de meridianen gaan laten stromen. We aarden goed en komen stevig te staan op de aarde. Daarna zakken we geleidelijk naar de verstillende effecten van Yin Yoga. In deze vorm van yoga blijven we een aantal minuten in de houding. We eindigen met een heerlijke geleide meditatie waarbij de gebruik maken van de geluiden om ons heen uit de natuur en het dagelijks leven. Bij regen kunnen we altijd de les verplaatsen naar de binnenruimte van de locatie waar de les gegeven wordt.

Privé behandelingen, extra stroming

Ik geef verschillende soorten privé behandelingen zoals acces bars, dit zijn 32 drukpunten rondom het hoofd die een werking hebben op allerlei gedachtes, stress ADHD, migraine. Ik werk ook met energie en in combinatie met de chakra tafel (die is ontworpen door mijn leraar Tjeu van Veldhoven) wordt het hele lichaam weer in balans gebracht. Deze combinatie zorgt voor stimulatie van de meridiaanlijnen en chakra’s! Als dit weer stroomt, dan heeft dit invloed op allerlei klachten. 

Yin Yoga Aanbiedingen

Daarnaast geef ik privé yoga en werk ik met Yin yoga, Assisted yin (Hands on technieken) en Restorative yoga. Deze zachte vormen van yoga worden begeleid met mijn handen waarbij het lichaam op een zachte manier kan zakken in een houding. Voor degen die niet weten wat yin yoga is, het is een zachte vorm van yoga waarbij een aantal minuten een houding wordt aangehouden. Het werkt namelijk tot diep in het bindweefsel. Restorative yoga lijkt op Yin yoga maar dan gaat het niet om de strekking maar om de ontspanning met behulp van kussen. 

In de maand juni (06-2017) heb ik een speciale aanbieding voor de lezers van de nieuwsbrief van Bewust Steenwijk. Als iemand  bij mij een privésessie yoga boekt, dan krijgen ze gratis een pakje thee of zeepje. 

In de agenda zijn regelmatig leuke workshops zoals de tuin yoga workshops te vinden.

Ik hoop je te zien en iets moois met je te delen,

Liefs Manon

Meer informatie: Yin Yoga Sound, Manon Lemkes

 

Een bijdrage van Manon LemkesYoga, Yin Yoga, Assisted Yoga, Restorative Yoga, ontspanning, bindweefsel