Home » Nieuws » Chronische vermoeidheid is behandelbaar
Vermoeidheid is behandelbaar

Vermoeidheid is behandelbaar

Wilke Aukes geeft informatie en begeleiding bij gezondheid met acupunctuur, voeding en kruiden. Zo biedt zij ondersteuning voor gezondheidsvragen of bij verbetering van uw leefpatroon. 

Vermoeidheid is een klacht die algemeen voorkomt. Je hoort het wel: “Nu heb ik de hele nacht geslapen en nog ben ik moe”. Een klacht die vele oorzaken heeft.

(Chronische) Vermoeidheid, teveel of een tekort aan energie?

In mijn  praktijk voor acupunctuur kijk ik naar deze klacht vanuit de Chinese geneeskunde. Het kan een teveel zijn van energie maar ook een tekort. En als je hierover nadenkt dan kun je vaak veel redenen opsommen hoe het toch zo gekomen is.

" Vermoeidheid kan veroorzaakt worden door een hele week hard gewerkt te hebben maar ook vanuit het lichaam zelf. Stress kan ook een veroorzaker zijn, of de weerstand is niet in orde, of je bent niet fit. Een ernstige ziekte maar ook voeding kan een oorzaak zijn. Of het alom bekende: teveel moeten en willen….

Circulatie en kwaliteit van de vitale energie in het lichaam!

Zo kwam een vrouw bij mij in de praktijk met chronische vermoeidheid waar ze vier jaar last van had na een flinke griep. Haar spieren waren pijnlijk en er was een gevoel van zwaarte. Tijdens het gesprek en de pols- en tong-diagnostiek bleek ook dat ze veel dorst had en ’s avonds een koortsig gevoel. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde is dit een probleem van circulatie en kwaliteit van de vitale energie in het lichaam. Hiervoor is een behandelingsplan op maat voorgesteld om balans in het lichaam te herstellen. In het algemeen kunnen kruiden, verandering van voeding of leefstijl, beweging, of acupunctuur worden gebruikt. "

Bent u nieuwsgierig geworden? En wilt u weten wat de reden van uw klachten zijn? Maak dan een afspraak. U kunt gratis een intake afspreken en daarna beslissen of u een behandeling wilt.

Meer informatie: Acupunctuur Steenwijk, Wilke Aukes Vijverberg

Een bijdrage van Wilke Aukes Vijverbergvermoeidheidsklachten, chronische vermoeidheid, energietekort, vitale energie, acupunctuur, chinese geneeskunde