Home » Nieuws » Aanraking zet je gelijk in je gevoel yin yoga sound
Aanraking zet je gelijk in je gevoel

Aanraking zet je gelijk in je gevoel

De aanraking die ik doe tijdens de yoga lessen en die we tijdens de cursussen mensen aanleren, zijn bedoeld om je gelijk in het gevoel te zetten. Op het moment dat er een zachte aanraking komt, gaat daar gelijk je aandacht heen. Je komt direct uit je hoofd en in je lichaam. Ook al is het maar voor een moment. Dat moment is er weer!

Ook zorgen de aanrakingen ervoor dat je energie weer gaat stromen. In ons lichaam lopen door het fysieke lichaam, maar ook door het energetische lichaam allerlei kanalen waardoor de energie stroomt. Dit worden meridianen genoemd. Door een simpele aanraking wordt het stelsel van meridianen, al tijdens de les, gestimuleerd om weer te gaan stromen zodat er ruimte en verzachting in je klachten kunnen gaan komen. Tijdens de yogalessen zullen de aanrakingen je bewust maken van wat er in je zit, waar de ruimte is .... en maak je kennis met jezelf, op een ander niveau.

Zojuist heb ik een cursus afgesloten met Yin Yoga voor Hoog-Sensitiviteit. Daarin blijkt maar weer wat aanraking kan doen om beter bij jezelf te komen.

Er bestaan een link tussen hoogsensitiviteit en aanraking: als je hoog gevoelig bent komt alles binnen; energie, gevoelens, emoties van anderen. Je weet precies wat de ander nodig heeft, maar gaat daarbij voorbij aan jezelf. Eigenlijk ben je de connectie met jezelf kwijt geraakt. Door aanraking wordt je bewust van je eigen gevoel. Hoe je zelf je eigen energie kan laten stromen: wat is van mij en wat is van de ander. Omdat je al gevoelig bent, is een zachte en liefdevolle aanraking al voldoende om in contact te komen met jezelf. Hierdoor weet je hoe jij aanvoelt, gaat de energie stromen en kom je dichter bij jezelf.

Ook tijdens de yoga retreat, live yin yoga sound sessies, of andere thema workshops die ik organiseer (zoals hooggevoeligheid of zacht met angst) kom je in de verdieping en bij de diepere lagen in jezelf.

Er komt nog weer een 3 daagse verdiepingscursus Hoog-Sensitivteit: leren voelen, laten stromen en onderscheiden van energie. Informeer bij Yin Yoga Sound of houdt de agenda in de gaten.

Een bijdrage van Manon Lemkesyin yoga, yoga, meridianen, hooggevoeligheid, hoogsensitief, aanraking, contact, verdieping