Home » Nieuws » Zuivering via het lichaam
Zuivering via het lichaam

Zuivering via het lichaam

Zuivering

In het woord zuiveren, klinkt vaak iets door dat er iets gezuiverd moet worden wat niet zuiver is…tenminste zo wordt het vaak opgevat. 

Toch vindt ik het een heel mooi woord met een nog mooiere betekenis.
Zuivering is naar mijn inzien ... het verfijnen van jezelf, het opnieuw afstemmen op je zuiverste zelf. Zuivering is ook authentiek en waarheidsgetrouw spreken en thema’s in je leven uitwerken. Zuivering bereik je met aandacht. Aandacht hebben voor je lichaam en je gezondheid, er dagelijks oog en oor voor hebben dat je niet overbelast raakt. 

Lichaamssignalen

Het lichaam is je ingang, via je lichaam sta je het meest in contact met je ware zelf. Let maar eens op al die signalen die je via je lichaam krijgt. Intuititie laat zich o.a. horen via je lichaam. Je kent bijvoorbeeld wel dat onderbuik gevoel, dan weet en voel je gevoelsmatig of iets wel of niet klopt. Dat wordt ook wel heldervoelendheid genoemd en daarover beschikken we allemaal, alleen bij de één is de bewustwording meer ontwikkeld dan bij de ander. 

Daarnaast heb je ook fysieke reacties van je lichaam die wat vertellen over hoe je je op dat moment voelt of op iets reageert, zoals bijv. een bonzend hart, kriebels in de buik, lamme benen, kippenvel, zweten .... etc.  

Durf te vertrouwen op de boodschappen van je lichaam. Deze reacties zijn veel zuiverder dan de gedachtes vanuit je hoofd. Gedachtes zijn al ingekleurd, terwijl het lichaam puur en direct antwoord geeft.

Zuivere ruimte

Mijn visie is, dat wij allemaal in wezen perfect zijn en dat we vooral niet hoeven te proberen om het ego of de persoon te beïnvloeden of te verbeteren. 

Wanneer ik een klant heb ik mijn praktijk dan ben ik een leeg vat, ik doe in wezen niks om iets of iemand in dit geval te fiksen. Degene is namelijk al perfect! 

Juist het altijd bezig zijn met waar we vanaf willen, schept alleen maar meer verkramping en draagt niet bij aan de ruimtelijkheid en ontspanning waarin alles er mag zijn. Slechts het opdoen van nieuwe positieve, verruimde ervaringen maakt een verschuiving mogelijk in ons systeem. Wij zijn ruimte, het is in en om ons heen. 

Jezelf zuiver uitspreken

Wat belangrijk is wanneer je bezig bent met zuivering is dat je jezelf uitspreekt, jouw stem laat horen, jouw waarheid uitspreekt en deelt met anderen wat er in je omgaat. 
Dit is voor heel veel mensen moeilijk, ze zijn het niet gewend, misschien mocht je je vroeger thuis niet uitspreken of boos worden….maar daar ligt wel de sleutel.

Ons leven kent vele cycli, dag-en nachtritme, maandcycli, levensfasen. Het is heel natuurlijk om op enig moment in je leven boos te zijn, om iets te doorleven of aan te kijken. 

Stroming

Wanneer we onszelf helemaal gaan accepteren wie we zijn, met onze mooie en lelijke kanten, dan kunnen we gaan stromen en natuurlijk en vrij leven, want we zijn alles tegelijk.
Wanneer je dat doorziet dan is er geen weerstand meer. Dan is er overgave aan het leven.

In mijn praktijk geef ik sessies gericht op innerlijke bevrijding. Deze sessies helpen om vol overgave en in zuiverheid te leven. Innerlijke bevrijding is voor mij los en natuurlijk leven, jezelf helemaal accepteren wie je bent, dus jezelf Zijn, vertrouwen hebben in jezelf en in het grotere, leven vanuit je essentie.
Ik heb een divers aanbod wat uiteindelijk allemaal naar die bevrijding leidt. Omdat mensen verschillend zijn heb ik verschillende behandelingen die ik in kan zetten. 
Voor alle behandelingen geldt dat ik het lichaam als ingang gebruik, dat is het meest pure instrument.

Zuiverheid ademen

Je kunt het lichaam ondersteunen met een bewuste ademhaling. Ik geef al geruime tijd individuele ademsessies en in oktober start ik een doorlopende ademgroep in Meppel. Dit is een intensive omdat het een grote verschuiving kan betekenen in je systeem. Voor veel mensen kan het echt een doorbraak zijn.

Tijdens het ademen ga je zoveel zuurstof tot je nemen, of lees ruimte inademen, dat je Eén wordt met wat al in je is en wat buiten je is.
Wanneer je gaat ademen komt er vaak van alles voorbij, ook oude pijnstukken. Wanneer je daar met je adem en aandacht naartoe gaat en expressie kan geven aan wat er op dat moment gevoelt wordt.., dan ben je jezelf aan het zuiveren.

Essentie en levenskracht

D.m.v. een verruimde (bewuste) ademhaling ga je voorbij aan de controle van de mind, naar de essentie van wie je in wezen bent. Door de ruime adem kom je in een veld van verruimd bewustzijn, waardoor je als het ware een innerlijke reis maakt.
D.m.v. verruimd ademhalen leer je hoe je “voorbij” de mind kan gaan, zonder het verhaal of de gevoelens die erbij horen te negeren. Je neem waar wat er is zonder je eraan vast te klampen.
Dat betekent dat oude boosheid of (lichamelijke) pijnen wel in het bewustzijn komen, maar slechts tijdelijk om vervolgens in de ruimtelijkheid er helemaal te mogen zijn, zonder er iets mee te hoeven.
Je gaat in een ademsessie dus voorbij aan de gedachtes en herinneringen omdat ze uiteindelijk allemaal gezien worden als illusie, die voor een tijdje waar leken, maar voor de ervaring van essentie eigenlijk alleen maar in de weg zitten.
Blokkades in het lichaam worden doorvoeld en komen aan het licht waardoor ze vervolgens weer in ruimtelijkheid kunnen worden vrijgegeven.
Het wordt lichter en vrijer in je systeem en we hervinden onze levenskracht.

Voor meer informatie over de ademgroep en andere behandelingen kun je contact opnemen met :

Rianne Wijninga van praktijk Aards en Hemels 

Of mail naar info@aardsenhemels.nl

Een bijdrage van Rianne Wijningazuivering, zuiveren, lichaam, lichaamssignalen, intuitie, ademen, ademhaling, bevrijding, levenskracht