Home » Nieuws » Een reis naar jezelf
Een reis naar jezelf

Een reis naar jezelf

Een reis naar jezelf maken is eigenlijk de mooiste reis die je kan maken. Want al gaan we naar het mooiste land in de wereld als we niet verbonden zijn met onze innerlijke wereld dan voelen we het niet en zijn we zelfs op vakantie in het mooiste land in de wereld, alweer bezig met het volgende moment. En zo blijven we zweven van gedachte naar gebeurtenis en voelen we ons eigen leven niet meer. We worden overprikkeld van de stress en drukte van buitenaf.

Tijdens de dagen dat ik werkte op kantoor verloor ik mezelf dagelijks in de stress van het werk. Ik pikte alles op en het kwam maar binnen. Dat veranderde toen ik aan yoga begon. Ik startte sommige dagen dat ik naar mijn werk moest om 06:00 met yoga. En als ik dat deed,  dan kreeg ik ruimte en ik zat met volledige aandacht in mijn lichaam. Ik ging de strijd met de stress niet aan, maar liet het komen. 

Gek eigenlijk dat stress, de drukte, van het dagelijks leven ons naar binnen “dwingt”. Want buiten ons ligt het niet. Een goede begeleider zal je handvatten geven naar binnen te gaan en dat is ook de enige weg. Sinds ik gestopt ben met werken en me volledig op de yoga heb kunnen richten wil ik mensen dit ook laten ervaren. 

Yoga oefening

Een reis in jezelf kun je overal maken, zelfs in je eigen huis, gewoon liggend op de vloer. Deze reis maak je vooral rustig ... soms is de rust en het effect van de rebound belangrijker dan de oefening zelf.

Met behulp van de yoga oefening maak je jouw eigen pelgrimstocht door jouw lichaam en door de omgeving waarin jouw lichaam zich bevindt. 

Bij deze innerlijke tocht kun je je laten verrassen door de processen die in jou bewegen. Je kunt gedachtes waarnemen. Je kunt fysieke weerstand voelen en deze leren te verzachten. Je kunt één worden met je ademhaling, met je gevoelens, met de geluiden om je heen.

Je hoeft er niets voor te doen om steeds meer te voelen in jouw lichaam en om ruimte te laten ontstaan. Je zakt steeds dieper in de overgave en de nieuwe ruimte, zodat je de overgave kan meenemen in het dagelijks leven

Een mooie yoga oefening heb ik via een YouTube link beschikbaar.

 https://youtu.be/ki2MqcGAv4M

Een korte samenvatting van deze oefening die heel geschikt is om in de ochtend te doen:

  • 3:54 Onderrug oefening 1
  • 9:54 Tegenoefening inzetten
  • 11:09 Onderrug oefening 2
  • 15:57 Rebound effect ervaren
  • 17:71 Linkerzij oefening
  • 21:30 Terugdraai
  • 22:29 Rechterzij oefening
  • 25:59 Terugdraai
  • 28:02 Onderrug masseren en eindpositie

Het mooie van ochtendyoga is dat de oefeningen op diepere lagen kunnen doordringen.

Daarom bied ik de Vroege Yoga Retraite aan. De vorm van yoga zal Yin & Yang zijn, waardoor het lichaam wakker wordt, zal worden afgewisseld met yin houdingen die ruimte maken, meditatie en ademwerk. Elke dag van 06:00-07:30 zal er yoga zijn. Zo kun jij ervaren wat de positieve effecten zijn.

Let op: De Vroege Yoga Retraite van 16 t/m 20 juli 2018 is al vol! 

meer informatie: Yin Yoga Sound

Een bijdrage van Manon Lemkesinnerlijke reis, yoga, retraite, yoga oefeningen