Home » Nieuws » Harten openen met je stem
Harten openen met je stem

Harten openen met je stem

Sigrid Hof is zangeres, stembevrijder en sprankelcoach. Zij inspireert, motiveert en coacht mensen om zichzelf meer te laten horen en zien. Met Lied voor jouw hart zien we haar in een verrassende spontane vorm van optreden en harten openen. Vanuit haar eigen bedrijf in Steenwijk verzorgt zij cursussen, workshops en privélessen in zang, podiumpresentatie en stembevrijding. 

Zangeres en zangcoach

Op het levenspad van onze Steenwijkse stemkunstenares en hartenopener zijn heel wat stappen gezet. De mix van theater, entertainment en glamour is slechts een deel van haar kracht. Sigrid heeft een groot hart en het liefst opent zij zoveel mogelijk harten. Zij richt graag de schijnwerper op anderen in plaats van alleen maar op haarzelf. Wie wel eens een voorstelling van Lied voor jouw hart heeft bijgewoond heeft al kunnen ervaren hoe zij hartverbinding maakt. Zij versterkt haar stem met haar bijzondere inlevingsvermogen. De persoonlijke invulling die hierdoor ontstaat geeft chemie met het publiek. Met deze puurheid kan zij mensen echt raken. Zoals ze zelf zegt "Mijn zang spreekt uit wat bij mensen leeft".  
Als zangcoach zet ze anderen nog veel meer in het licht. Haar coaching methode richt zich op wat het hart nodig heeft en laat mensen stralen.

Veilig ontwikkelen van je eigen stem

Zingen of gaan zingen is vaak een kwetsbaar proces. Soms voelen mensen dat ze zo graag willen zingen, maar ze hebben overtuigingen die hun verhinderen om zangles te nemen, zoals;
- "Ik kan niet zingen"
- "Ik durf me niet te uiten"
- "Ik mag geen ruimte innemen"
- "Ik wil niet openbaar te zien of te horen zijn"
Wie deze drempel over wil kan zangcoaching krijgen in een veilige setting. In een klein groepje kan iemand zich stapje voor stapje openen. De begeleiding is van hoge kwaliteit maar wel toegankelijk, net zoals in haar optredens. Een lage drempel en humor staan voorop. Belangrijk is dat ieder stapje, hoe klein ook, eerst veilig en goed voelt. 

Leren zingen of stem bevrijden

Zanglessen zijn een geweldige hulp om de stem te openen. Een zangcursus helpt om de zangprestaties en je eigen stemgeluid te ontwikkelen. 

In de Zangcursus leer je je eigen stemgeluid kennen en ontwikkelen. Met behulp van technieken en oefeningen wordt je steeds zekerder en vrijer (opener) in het zingen. 

Een cursus Stembevrijding verdiept de ontwikkeling van jezelf die voelbaar en hoorbaar wordt in je stem. Door middel van 
klank en persoonlijke processen wordt je bewuster en vrijer (opener) in zingen en leven.

Openen van de eigen stem met hartverbinding

Wie bewust met zijn of haar stem bezig gaat kan het gevoel hebben dat de keel dicht zit; 
- "Ik heb een blokkade in mijn keel. Ik moet er wat mee doen!"
- "Ik wil vrijuit zingen, maar het lukt niet."
- "Ik kan niet zingen wat er op mijn hart ligt."
De wens om vrijuit te zingen, zonder blokkades te zijn, raakt de wens om eigen talenten te laten zien en levenskwaliteiten verder te ontwikkelen. Hiervoor is verbinding met je hart juist zo belangrijk. Een goede zangles blijft aandacht houden voor veiligheid en humor en besteed ook juist aandacht aan de persoonlijke leerwens.

Zingen en leren volgens Latifa

Dichter Rumi schreef eeuwen geleden het Latifa gebed. Hierin worden zeven levenskwaliteiten of levensfases benoemd.  Als zangeres, stembevrijder en sprankelcoach gebruikt Sigrid deze kwaliteiten als leidraad zowel voor zichzelf als voor haar cursisten. In dit oeroude principe ligt de informatie over ieders eigen levensfase. De fases kunnen worden gevoeld in het lichaam. Wie zich weet te bevrijden van de blokkades in het lichaam kan de stem bevrijden van een blokkade bij het zingen. Via oefeningen kom je te weten welk thema er speelt in je leven;

Levenskwaliteiten en lichaamsblokkades

  • Aanvaarden - boven de milt (linkerzij)
  • Verlangen - lever
  • Hopen - linkerlong
  • Vertrouwen - rechterlong
  • Loslaten / Overgave - keel
  • Liefhebben - hart
  • Wilskracht / Vrije wil - onder de navel

Wie de stem weet te bevrijden volgens Latifa ontwikkelt ook een stukje bewustwording van zijn of haar eigen thema. Die bevrijding geeft een persoonlijke verbinding die wordt gevoeld in het hart. Zo komt het puurste stukje van jezelf naar buiten. 

Vrije stem en hartverbinding

Via de leerwens ontwikkelt zich de zuiverste vorm van zingen en de durf om te stralen. Zo kun je vrij zijn en je vrij uiten volgens de spontaniteit die voor hartenopener Sigrid Hof zo kenmerkend is. 

Meer informatie?

- over Sigrid Hof: ga naar profiel Sigrid Hart Creaties
- over Cursusweken: ga naar agenda
- over (Lied voor jouw hart) Concerten: ga naar agenda

Bron: Sigrid Hart Creaties

Een bijdrage van Karin van de Brakezangeres, zangcoach, stembevrijding, latifa, levenskwaliteit, hartverbinding, lied voor jouw hart