Home » Nieuws » Yogalessen in een boerderij op kallenkote
Yogalessen in een boerderij op Kallenkote

Yogalessen in een boerderij op Kallenkote

Deze zomer is gebleken dat de yogaruimte niet alleen een serene rust uitstraalt, maar ook heerlijk koel blijft, door de goede isolatie en het rieten dak kwam de temperatuur niet boven de 23 graden.

Ik geef zes yogalessen per week, 5 zijn gebaseerd op Hatha yoga en dinsdagavond geef ik sinds kort poweryoga. Een hatha yoga les bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. Veel houdingen voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding tot de statische houding. De adem is een fundamenteel element binnen iedere les. Binnen een les komen alle bewegingsmogelijkheden aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van zacht tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Daarnaast in elke les ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaat. Ik zou mijn manier van lesgeven willen omschrijven als rustig, duidelijk, helder en passend bij onze westerse manier van denken en leven. Daarnaast is er ruimte voor humor en relativering.

Power Yoga heeft dezelfde basis, maar onderscheidt zich door de volgende aspecten:

  • Hoge intensiteit

  • Zonnegroeten in iedere les

  • Meer actieve houdingen

  • Dynamische flow van bewegingen

  • Aan het eind van de les een ontspanning

De lessen zijn fysiek actiever, je werkt meer vanuit je kracht. Deze krachtige vorm van yoga heeft zowel fysieke als mentale voordelen. Je werkt aan kracht, souplesse en conditie. Tegelijkertijd zorgt een poweryogales voor balans, rust en energie. De bewegingen volgen elkaar in een flow op, waardoor je hoofd automatisch leeg wordt. 
De houdingen worden, net als bij de Hatha yoga, veelal door de adem ondersteund. 
Tijdens de les wordt er, door hard te werken, toegewerkt naar de ontspanning. 
Je wordt uitgedaagd om de krachtige houdingen uit te voeren, maar er is ook ruimte om oefeningen aan te passen op jouw niveau.

Kom gerust een proefles volgen om te ervaren welke vorm het best bij jou past.

Meer over Rita Vos: lees over Yoga Samtosha

Meer over de lessen: ga naar groepslessen

Bron: www.yoga-les.nl

Een bijdrage van Rita Vosyoga, power yoga, zonnegroet