Home » Nieuws » Stichting de graancirkel zoekt opvolging
Stichting de Graancirkel zoekt opvolging

Stichting de Graancirkel zoekt opvolging

Jarenlang heeft Stichting De Graancirkel inspirerende lezingen over bewustwording, gezondheid, esoterie en spiritualiteit. Doorgaans werden eens per maand boeiende avonden verzorgd in Rabo Theater De Meenthe Steenwijk. 

Onlangs deed de stichting een oproep voor mensen die de activiteiten van de Graancirkel willen ondersteunen en voortzetten. Helaas kwamen daar geen reacties op, maar wel kunnen zij een mooie ontwikkeling melden. 

Hierbij een weergave uit de nieuwsbrief van Stichting De Graancirkel.

===============================

Belangrijke oproep om deel te nemen aan een op te zetten programmaraad van de Graancirkel.

Han Evers, directeur van Stichting de Meenthe wil zich graag hard maken voor het voortbestaan van de Graancirkel. Dinsdag 30 oktober hebben wij een gesprek met hem gehad. Het idee is om een programmaraad (‘Graancirkelraad’) van 4-6 personen in te stellen die het programma vaststelt en de avonden begeleidt, maar de rest doet de Meenthe (denk aan marketing/PR en financiën). 

Nu zoeken we  mensen die aan deze raad willen deelnemen om zo de Graancirkel activiteiten met een nieuw elan te kunnen voortzetten. De Meenthe zou graag eind november met deze nieuw te vormen raad de ins en outs bespreken en plannen maken. De insteek is het behoud van het laagdrempelige karakter.
Het is goed te weten dat De Meenthe geen commercieel  bedrijf is. Het idee is om De Graancirkel als herkenbare identiteit onder te brengen op de website van De Meenthe, vergelijkbaar aan het Filmhuis, zie https://www.demeenthe.nl/filmhuis-steenwijk/programma/

Wij zijn zelf heel blij met deze kans om de lezingen voor de regio te behouden. Fenna wil graag nog een poosje meedraaien. Als je mee wilt doen, meld je dan aan. Of als je iemand kent, die dit leuk zou vinden, verwijs die dan door (stichting@stichtingdegraancirkel.nl; 0644650115). Uiteraard kun je ons ook benaderen voor meer informatie.

In ieder geval gaan we 2018 geweldig afronden met een nog veelbelovende lezing op het programma.

Voor de afsluiting van het jaar op dinsdag 11 december begeleidt Marieke de Vrij, die de meesten van jullie wel zullen kennen,  de avond met het onderwerp ‘Innerlijke volwassenheid in het persoonlijke en maatschappelijk leven’. Hierbij is veel ruimte voor interactie en vcragen. Het thema heeft ze zelf gekozen in afstelmming op onze Graancirkel-doelgroep. Marieke beschikt over bijzonder heldere, fijn zintuiglijke vermogens. Zij is in staat het collectief en individueel bewustzijn en de potentie die hierin ligt veelzijdig aan te voelen. Middels fijnzinnige bewoordingen werpt zij licht op levensvragen van grote individuele en maatschappelijke betekenis. Voor wie Marieke niet kent, zie hier


Warme groet,
Pim en Fenna
 

Een bijdrage van Karin van de Brakegraancirkel, activiteiten, lezingen, bewustwording, gezondheid, esoterie, spiritualiteit, programmaraad