Home » Nieuws » Eenheid in energie en loslaten
Eenheid in Energie en Loslaten

Eenheid in Energie en Loslaten

In mijn lessen zijn Chinese bewegingsvormen de basis. Ik deel graag de denkwijze die hierbij hoort. Zodat ook jij kan ontdekken hoe jouw energie in het lichaam vrij te laten stromen.

Energie

Zhineng Qigong beoefenaars zeggen vaak “Hun Yuan Ling Tong”, wat wil zeggen: de gedachte (intentie) is gemanifesteerd, het doel is al bereikt. 
Hun Yuan verwijst naar de ”Hunyuan Qi”; de puurste, lichtste, meest zuivere vorm van energie in de natuur, de alomtegenwoordige bronsubstantie waaruit het universum is opgebouwd. 
Het is de etherische, lege ruimte tussen de moleculen en het maakt het hele universum tot eenheid; een energieveld dat alles en iedereen met elkaar verbindt en wat de potentie heeft om alles te worden.. 
Met onze geest en vanuit ons hart kunnen we ons afstemmen op dit veld, waarin informatie uit verleden, heden en toekomst samenkomen, en er een intentie in zetten, zoals om te genezen en gezond te zijn of om te leren en te verdiepen. 
“Hun Yuan Ling Tong”: als de pure Hunyuan Qi uit het universum en de Qi van de mens (je ware zelf) samensmelten, dan ben je in staat om alles te realiseren en alles te transformeren; je zuivere intentie wordt verwezenlijkt. 


Loslaten

In de Vijf elementenleer van de Chinese geneeskunde hoort de herfst bij het Metaalelement. 
De herfst is een periode waarin de natuur alles los laat wat te veel energie kost om de winter door te komen; zo trekt het sap van de bomen zich in de herfst terug in de kern en daalt af naar de wortels, waardoor de bladeren uitdrogen en afvallen. De materie keert terug naar zijn oorsprong, in voorbereiding op zijn latere herschepping; rottend fruit laat zijn zaad achter, en deze vergane materie voedt de pitten die in de lente weer zorgen voor nieuw leven.
De energie van Metaal (staat symbool voor zuiver goud) stelt ook ons mensen in staat om alles wat we niet meer nodig hebben, zoals overbodige spullen, maar ook oude, beperkende overtuigingen en patronen, los te laten en alleen de essentie, dat wat werkelijk van waarde is, te behouden. 
Als je in de herfst van je leven goed kunt loslaten is het makkelijker om soepel en zonder weerstand of angst de winter in te gaan; een periode van rust en verstilling, van ogenschijnlijke dood, maar met de kiem voor de lente en een nieuw begin al weer in zich.


Wil je ontdekken wat Zhineng Qigong voor jou kan betekenen?
Neem voor meer informatie of deelname contact op .       

Ineke Rietvelt 
www.shu-acupunctuur.nl

of kijk bij de groepslessen

Een bijdrage van Ineke Rietveltchinese bewegingsvormen, zhineng qigong, energie, vijf elementen, loslaten