Home » Nieuws » Ontgiften toxisch denken omzetten
Ontgiften: Toxisch denken omzetten

Ontgiften: Toxisch denken omzetten

Als we het woord ontgifting horen, denken we vaak aan het reinigen van het lichaam. Maar hoe gezond het lichaam ook is, als je “toxische” gedachtes hebt over jezelf als ik ben niet goed genoeg, of gedachtes als angsten, onzekerheid en andere gedachtes waardoor je je zelf naar beneden haalt, dan heeft dit een direct effect op je lichaam. Je kunt je lichaam dus belasten met je gedachtes.

Een inzicht krijgen in jouw gedachtes die niet goed voor je zijn, begint bij observatie. Het zijn vaak die zelfde gedachtes die steeds maar weer terugkomen en je drukt hiermee een stempel op jezelf. Vaak “denk” je te weten hoe anderen over je denken. Waardoor dit nog zwaarder op jou gaat wegen. Een voorbeeld uit het dagelijks leven: Je hebt ongelofelijk zin in een patatje. Je koopt een portie friet en je geniet ervan. Achteraf ga je je zelf veroordelen dat het niet goed voor je is, Dat je slecht hebt gegeten. Hiermee haal je alle kleur weg en maak je het zwaar. Waarom mag je niet genieten van iets lekkers? Zolang je het niet elke dag doet en met mate. 

Vaak komen bepaalde “toxische” gedachtes voort uit patronen. Die we onbewust als waarheid hebben aangenomen. Het kan heel normaal voor je zijn dat je denkt dat je niet goed genoeg bent. Of dat het altijd aan jou ligt. Weet je hoe je patronen kan ontdekken? Doordat je vaak hetzelfde reageert in verschillende situaties! Dat inzicht is al een hele mooie!

Doordat je gelooft dat het waar is, neem je ook deze kleur aan in jouw gedachtepatroon. Je kijkt ook naar de wereld met die bepaalde kleur bril op. Je beperkt je eigen ruimte en groei. Maar gelukkig hebben we allemaal deze patronen en zijn ze een mogelijkheid om jezelf te laten groeien. Met de patronen kun je in communicatie gaan met jezelf, door ze te gaan doorzien en te transformeren naar wie je bent.

Doordat je je eigen “Toxische” gedachtes omzet, door in communicatie te gaan met jezelf, reinig je niet alleen je eigen energetisch veld maar ook je lichaam. Hoe mooi is dat?


Met vriendelijke groet,
Manon Lemkes & Eelco de Vries

Meer weten? Yin Yoga Sound 

Een bijdrage van Manon Lemkesdetox, ontgiften, belasten, omzetten, gedachten, gedachtepatroon