Home » Nieuws » Meridianen open en stromend gezond en gelukkig
Werken aan je energiekanalen

Werken aan je energiekanalen

Meridianen: open en stromend  -> gezond en gelukkig!

Meridianen zijn energiekanalen. In de Chinese geneeskunde is het uitgangspunt: als de meridianen open en stromend zijn, ben je gezond. Als er blokkades zijn in de energiekanalen krijg je klachten. In dat geval moet je de blokkades zien op te heffen. Dit is een volledig andere kijk op gezondheid en klachten dan in de Westerse medische wetenschap waar men voornamelijk bezig is met tastbare fysieke zaken zoals de bloedvaten,  lever,  spieren en het skelet. 
Natuurlijk kunnen we niet om de fysieke, meer tastbare aspecten van het menselijk lichaam heen. Maar daarachter bevinden zich op een veel subtieler niveau de meridianen die energie door het lichaam leiden. Als op dat hogere, subtielere niveau alles in orde is, zal je gezond en gelukkig zijn. Bijna iedereen heeft blokkades in de meridianen en het doel in de Chinese geneeskunde is die blokkades op te heffen. Bijvoorbeeld door middel van acupunctuur. Maar ook qigong oefeningen hebben datzelfde doel.

Op een andere manier kijken naar (herstel van) gezondheid vraagt een switch in ons denken. Ik zie aan mijn cursisten hoe lastig dat soms is. Om wat voorbeelden te noemen: een cursiste in mijn healing opleiding kwam met haar vinger tussen de massagetafel maar ze kwam zelf niet op het idee om de geleerde healingtechniek toe te passen. Dus deed ik dat voor haar en binnen enkele minuten was de pijn weg. Er kwam geen zwelling of blauwe plek. Dit werkt zo snel omdat de energie van de klap zich nog niet is gaan vastzetten in het fysieke lichaam. Als je er snel bij bent, kan je de energie weghalen en blijven de energiekanalen open. Een andere cursist kreeg een hernia. De dokter schrijft gewoonlijk dan rust voor en daarna mogelijk een operatie. Als je echter de vastzittende energie weghaalt, kan de wervel terugvallen op haar plaats en kan de hernia oplossen. De meridianen komen weer in balans en de stroming wordt hervat. Ik zeg niet dat dat altijd werkt omdat iemand wel de stroming moet toestaan die dan plaatsvindt bijvoorbeeld bij vastzittende emoties. Maar in het geval van deze cursist werkte het wel degelijk. Ik betrap me er zelf ook weleens op als onze dieren iets hebben, dat ik geneigd ben naar de dierenarts te gaan. En dat is natuurlijk ook OK. Natuurlijk moet je je arts raadplegen als je je zorgen maakt. Als ik een gebroken been heb, ga ik ook naar het ziekenhuis en bij een tekenbeet enkele jaren geleden besloot ik antibiotica te nemen. Maar met het opsporen van blokkades en het werken aan het oplossen daarvan zijn medicatie en/of andere medische behandelingen soms te voorkomen.

Wil je ook ervaren wat het werken met energie kan doen: ik geef elke donderdagochtend van 9.30 – 10.30 uur qigong oefeningen in Vledderveen. Het doel is de meridianen te openen en open en stromend te houden. Daarnaast zijn er open lessen op 8 en 29 juni van de opleiding: Healing vanuit het universele licht. Tijdens de open les geef ik uitleg, doen we een helende meditatie, een qigong oefening en leer je een krachtige healing techniek. Al deze methodes hebben als doel blokkades op te lossen en de energie en meridianen te openen en te laten stromen.

Meedoen met qigong oefeningen in Vledderveen: kom eens langs! voor meer informatie kijk je bij groepslessen 

Meedoen met open lessen en opleidingen: ze staan in de agenda

Meer informatie over Froukje Buma en Jeroen Kuyper: kijk bij Israna of bezoek www.israna.nl

 

Een bijdrage van Froukje Bumameridianen, energiekanalen, stromen, gezond, gelukkig, qigong