Home » Nieuws » Zingen kan nog steeds
Zingen kan nog steeds

Zingen kan nog steeds

Zingen kunnen we misschien niet met elkaar, maar is nog steeds mogelijk. Bel elkaar op, zet de telefoon op de speaker en spreek af dat je allebei eenzelfde lied gaat zingen.

Zingen brengt in ons iets in beweging en dat is altijd goed.

Tip 1: Kies jouw favoriete lied en zing mee

Kies vandaag een lied, of mantra waar je heel graag zelf meezingt.

Een lied of mantra waar je heel blij van wordt of wat je raakt. Ga dit vandaag eens luisteren. Zorg dat je even helemaal niet gestoord kunt worden (luister het bijv. in de auto, in huis, onder de douche, in de natuur tijdens een wandeling, etc.).  En luister echt, zing of neurie mee en voel wat dit met je doet. Misschien ga je wel mee dansen.

Herhaal dit nummer zolang je wilt … Hoe voel je je? Wat voel je? Wat gebeurd er met je als je dit luistert, als je meezingt? Word je er blij van, of ontroerd en raakt het je juist? Kan je helemaal toelaten wat er nu in gebeurd? 

Het is maar 1 lied, maar het kan wel je dag veranderen. Echt waar muziek is (bijna) het allerbeste medicijn. 

Tip 2: Zelfzorg

Zachtheid, Zelfzorg en Zelfliefde: 

De zachte kracht van (zelf) aanraking. In tijden waarin veel gebeurd is het fijn om regelmatig een moment voor jezelf te nemen. Eens heel bewust dat lichaamsdeel aan te raken wat jouw aandacht nodig heeft, bijvoorbeeld je voeten. En door hier je volledige aandacht aan te geven, kan je lichaam of lichaamsdeel als vanzelf wat ontspannen.  

En wat ik hier zo mooi aan vind is wanneer je dit combineert met klank, met jouw stem dat je nog een extra laag in jou aanraakt. De zachte trilling van jouw stem en aanraking kunnen precies dat in beweging zetten waardoor het in jou weer mag gaan stromen. Probeer dit maar eens met je voeten. Omhul ze één voor één maar met jouw handen, neem je tijd en adem diep in en uit. Voel en adem en kijk dan of er een toon of klanken komen. Doe de oefening zo lang je wilt en vergeet niet na te voelen en waar te nemen hoe dit voelt. 

Ik wens je dag vol zachtheid en liefdevolle aandacht voor jouw wijze en mooie lichaam.

Een hartelijke groet,
Rita, Klankruimte

Een bijdrage van Van Wingerdenzingen, lied, beweging, zelfzorg, liefde